Klaus provokuje schválně, chce být za mučedníka, myslí si Jaroslav Kubera

16.03.2019 10:48

Předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) serveru Novinky.cz sdělil, že poslanec občanských demokratů Václav Klaus mladší své kolegy schválně provokuje a čeká, až bude vypoklonkován ze strany. Chce se prý stát mučedníkem. Co si o Klausovi myslí sám Kubera? Nahlédněte.

Klaus provokuje schválně, chce být za mučedníka, myslí si Jaroslav Kubera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Jaroslav Kubera

Občanské demokraty čeká dnes, v sobotu, ideová konference. Více než o programových cílech strany se však mluví o poslanci Václavu Klausovi mladším, který často nechodí pro ostrá slova daleko. Před pár dny ve Sněmovně přirovnal přijímání evropských směrnic českým parlamentem k posílání Židů na smrt za druhé světové války. Podle kolegů tentokrát Klaus zašel příliš daleko a měl by poslanecký klub opustit.

Klaus odmítl odejít, nevidí k tomu důvod, když se podle něj ODS zakládala u Klausů v kuchyni. To se raději nechá vyhnat. Předseda Senátu Jaroslav Kubera za tím vidí Klausův plán udělat ze sebe oběť.

„Na ty jejich žabomyší války nemám čas. Ale myslím, že to vlastně řekl schválně, aby na sebe upoutal pozornost. Ono to navíc není poprvé,“ poznamenal Kubera.

Klaus by podle něj udělal dobře, kdyby stranu opustil sám, jenže předseda Senátu tuší, že to poslanec neudělá. „Myslím, že by to měl udělat sám, ale to není možné, protože on pro svou další politickou kariéru potřebuje být vyloučen. Když ho vyloučí, tak mučednictví je velmi oblíbené a Václav Klaus ml. to umně využije a získá na tom body. Myslím, že on čeká právě na to, až bude vyloučen a stane se tím mučedníkem,“ pokračoval Kubera.

Předseda Senátu má za to, že Klaus svá slova o posílání Židů na smrt mohl myslet dobře, ale dopadlo to špatně, protože svá slova pronesl v době, kdy si připomínáme počátek okupace zbytku Československa nacistickým Německem a navíc v době, kdy kupříkladu ve Francii nabírá antisemitismus opět na obrátkách.

„Ale zdůrazňuji, že lidé nejsou jednoduší, s polovinou jeho názorů souhlasím. Má spoustu dobrých názorů, ale třeba nechce uznat, že vystoupení z té byrokratické Unie je pro ČR nereálné. Stačí se podívat na Británii a vidíme, jaký je to problém. My můžeme bojovat proti nedemokratickému stavu Unie, ale ne za vystoupení z ní,“ uvedl předseda Senátu.

Podle Kubery nemá smysl zakládat další pravicovou politickou stranu, jak o tom mluví exprezident Václav Klaus starší. Předseda Senátu prý Klause staršího považuje za přemýšlivého člověka a vždy si ho rád poslechne, ale v této věci s ním nesouhlasí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…