Klaus se hořce smál: Vláda žádnou epidemii neřídí. Dělá opatření, která evidentně nefungují. Lidé by měli říct dost

11.02.2021 16:22

Václav Klaus v rozhovoru zdůraznil, že vláda neřídí epidemii, ale řídí likvidaci života v naší zemi. „Vláda ničí ekonomiku, ničí životy spousty lidí, zdravotnictví poškozuje neuvěřitelným způsobem. Je spousta mrtvých, kteří mrtví opravdu tím, že nemocnice jsou falešně zaplaveny jistým typem nemoci a kašle se na nemoci jiné,“ pověděl exprezident. Prý je třeba, aby lidé řekli dost.

Klaus se hořce smál: Vláda žádnou epidemii neřídí. Dělá opatření, která evidentně nefungují. Lidé by měli říct dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus na Staroměstském náměstí

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Exprezident Václav Klaus byl hostem Rozstřelu na serveru iDnes.cz. „Vím, že už jste mnohokrát kritizoval nouzový stav v České republice. Dnes o něm jedná Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, nic se na vašem odmítavém stanovisku nemění?“ zeptal se prezidenta moderátor Vladimír Vokál.

„Nejenže nemění, ale mé odmítavé stanovisko zesiluje. Prostě situace dnešní v České republice už je opravdu neudržitelná, což si myslím nejen já, ale spousta lidí naší země a tvrdím, že je neudržitelná nikoliv silou, mírou nebo hloubkou epidemie covidu, ale tím, co s námi dělá vláda a jak likviduje život celé naší země. Přes tyto restriktivní plošná opatření, která vláda zarputile volí, ač je evidentní, že nefungují, tak ona s covidem nic nedělá.

Koronavirus vesele prochází, jak sám chce, ale ty škody, které tím na celé společnosti, životě, ekonomice, školství a tak dále, které jsou tím dělány, jsou obrovské a myslím, že je jasně třeba, aby, pokud to neřeknou poslanci, tak je třeba, aby veřejnost řekla dost, už je toho dost, už pojďme jinou cestou,“ odpověděl Vladimíru Vokálovi Václav Klaus.

„A co když nouzový stav tedy nebude odhlasován v Poslanecké sněmovně, jak má dál vláda řídit epidemii?“ zeptal se moderátor na další otázku.

„Tak zaprvé, to jste teď řekl předpoklad, který je naprosto mylný. Vláda žádnou epidemii neřídí. Vláda řídí likvidaci života v naší zemi. Vláda ničí ekonomiku, ničí životy spousty lidí, zdravotnictví poškozuje neuvěřitelným způsobem. Je spousta mrtvých, kteří mrtví opravdu tím, že nemocnice jsou falešně zaplaveny jistým typem nemoci a kašle se na nemoci jiné, takže vláda tu epidemii v žádné případě neřídí. Vláda pouze vytváří dojem, že něco takového řídí, ale to přece není pravda. Vláda dělá jednu strašlivou děsivou věc, že ona z té epidemie, z míry jejího šíření, viní občany,“ rozzlobil se prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…