Klaus se zúčastnil otevření nové lanovky na Sněžku a nadával na fronty

20.12.2013 18:34

Návštěvníky nejvyšší české hory Sněžky vyveze nahoru nová lanovka. Jejího slavnostního otevření se zúčastnil i exprezident Václav Klaus. Původní lanovka veřejnosti sloužila třiašedesát let. Informuje o tom server iDnes.cz.

Klaus se zúčastnil otevření nové lanovky na Sněžku a nadával na fronty
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman s Václavem Klausem na Sněžce

"Lanovku jsme si zasloužili a přeji všem, aby fungovala dobře. Mrzí mě, že byla tak přiškrcena ve svých kapacitách, takže natěšení návštěvníci zjistí, že je tady stejná fronta, jako byla dřív. Měli by přidat počet těch, kteří se vezou v kabině," povzdychl si bývalý prezident Václav Klaus.

Slavnostního otevření lanovky se zúčastnili jak pamětníci, kteří dlouhá léta pracovali na původní lanovce, tak řada politiků - např. pražský exprimátor Bohuslav Svoboda (ODS) nebo hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD).

Obyvatelé Pece pod Sněžkou budou mít zvláštní příležitost se svézt lanovkou tento víkend od 8 do 18 hodin. Nikdo jiný se v tyto dny nesveze. Držitel karty hosta bude mít svezení dokonce zdarma. Běžné jízdné na nové lanovce zdraží asi o deset procent na 210 korun, zpáteční jízdenka bude stát 390 korun. Za hodinu sveze 250 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…