Klausovci budou na Hradě demonstrovat proti vztyčení vlajky EU

22.03.2013 12:49

Předseda Evropské komise José Manuel Barroso by měl 2. dubna navštívit 2. dubna Prahu a společně s prezidentem republiky Milošem Zemanem vyvěsit na Pražském hradě vlajku EU. Proti tomu bude demonstrovat exprezidentu Václavu Klausovi blízká Akce D.O.S.T.

Klausovci budou na Hradě demonstrovat proti vztyčení vlajky EU
Foto: Redakce
Popisek: Anti EU

„Aktuální hospodářský a politický vývoj Evropské unie potvrzuje oprávněnost kritických výhrad k její podobě a fungování. Akce D.O.S.T. tyto kritické postoje dlouhodobě sdílí, zasazuje se za obnovu plné státní suverenity České republiky a varuje před dalším prohlubováním závislosti na EU, aktuálně před přistoupením k tzv. Evropskému paktu soudržnosti (eurovalu), jež by v praxi znamenalo vyvedení miliard korun z peněženek českých daňových poplatníků do bezedných kapes unijních orgánů. Svůj nesouhlas s unijní politikou a záměrem připojit Českou republiku k eurovalu vyjádří Akce D.O.S.T. formou veřejného protestu při vyvěšování vlajky EU na Pražském hradě prezidentem Milošem Zemanem a J.M. Barrosem,“ informovala Akce D.O.S.T.

350 miliard

Modrá vlajka s hvězdami se stala podle Akce D.O.S.T. ztělesněním chybně nastaveného procesu evropské integrace, ztělesněním eurobyrokracie a nesvobody.

„Vyvěšení této vlajky, která ve skutečnosti nerepresentuje žádný svrchovaný stát, vedle vlajky České republiky na historickém sídle českých panovníků, je podle názoru Akce D.O.S.T. znevážením českých státních symbolů a nevkusnou exhibicí cizí nadvlády,“ uvedl předseda sdružení Michal Semín.

Prezident republiky Zeman také informoval, že se chystá podepsat novelu Lisabonské smlouvy umožňující vznik evropského záchranného mechanismu ESM. To nás v okamžiku vstupu do eurozóny zaváže zaplatit do fondu zaplatit částku zhruba ve výši nynějších 350 miliard korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…