Klausův exporadce: Za chvíli nám vysvětlí, že ten střelec je hrdina

28.09.2012 22:12

Někdejší poradce prezidenta Klause Tomáš Haas píše o pátečním selhání prezidentské ochranky, kterou mohl poznat v době svého poradcování a vždy si prý myslel, že svou práci plní profesionálně. Její selhání však není tak zásadní jako zjištění, že je někdo schopen na prezidenta republiky vystřelit.

Klausův exporadce: Za chvíli nám vysvětlí, že ten střelec je hrdina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus poctil svou návštěvou prvňáčky základní školy Na smetance

„Pohyboval jsem se s prezidentem a jeho ochrankou dost dlouho. V té době jsem policisty z prezidentovy ochranné služby viděl ve službě dnes a denně. Dva z nich poznávám na záběrech,“ píše Haas. Vždycky si prý myslel, že jsou profesionálové a nevěřil by, že pustí někoho tak blízko k prezidentovi a dovolí mu vytáhnout pistoli.

Pak Haas okomentoval záběry prezidentského „atentátu“. Podle něj si duchapřítomnost dokázal zachovat pouze prezident, který se poněkud paradoxně stal velitelem vlastní ochranky. Videozáznam českých televizí by se prý měly pouštět všude ve světě jako odstrašující instruktážní video „jak vystavit chráněnou osobu mimořádnému nebezpečí.“

Útočník vysvětlil své jednání tím, že politici jsou slepí a hluší k nářkům lidu a bezesporu se prý na televizní obrazovce objeví spousta moudrých hlav, vysvětlujících, že se v podstatě jednalo o politický protest a chrastavský střelec by měl být vnímán jako hrdina. Haas se prý ve shodě s prezidentem domnívá, že tento muž je magor a zasloužil by pár facek.

Zdá se však, že jednoduchá řešení začínají nalézat čím dál více stoupenců a nenávist už se začíná přelévat z internetového prostoru do reálu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…