Klausův kuličkový atentátník Vondrouš zakládá politickou stranu

15.07.2013 7:06

Pavel Vondrouš, který vešel ve známost loni v září, když vystřelil několik plastových kuliček na tehdejšího prezidenta Václava Klause, už nemíní nečinně sedět a vrhá se do politiky. Zakládá politickou stranu s názvem Futurama a dokonce už během víkendu nasbíral první stovku z tisíce podpisů nutných k registraci.

Klausův kuličkový atentátník Vondrouš zakládá politickou stranu
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Pavel Vondrouš u libereckého soudu

K založení politického subjektu prý Vondrouše přiměly hlasy lidí, aby se k politice nejen vyjadřoval, ale i něco aktivně dělal. "Ano, nabízela se i cesta vstupu do některé z existujících stran. Ale je těžké měnit léta budovanou strukturu, v níž se etablovaly osobnosti s máslem na hlavě," vysvětluje svoje rozhodnutí pro server Novinky.cz.

Pro svou politickou stranu vypracoval a zveřejnil dokument podrobně popisující programové cíle. "Nechci definovat, zda stojíme na pravici nebo levici, toto slovíčkaření je mi nesympatické. Je to prostě strana. Mluví za ni program, ať lidé rozhodnou, zda s ním souhlasí nebo ne," říká.

Inspiroval se animovaným seriálem

K názvu strany jej prý přivedlo rozhlédnutí po české politické scéně. Mnohé strany prý sice mají vážné názvy, které se jim ale podařilo během svého působení znevážit. Vondrouš se svými kolegy se tak inspirovali slavným animovaným seriálem Futurama, neboli v překladu "Budoucňárna", jak říká sám zakladatel.

Futurama chce změnit úroveň české demokracie. Cílem je vyrovnaný rozpočet, bezplatné školství, návrat ke státní výstavbě bytů nebo možnost spolurozhodovat o věcech veřejných formou referenda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…