Klidná a tichá migrantská rodina. A pak otec povraždil manželku a tři děti

14.04.2017 7:23

Dánskem otřásá hrůzná rodinná tragédie, po které zůstali čtyři mrtví. Osmatřicetiletý afghánský migrant po hádce zavraždil svoji manželku a tři společné děti. Bezprostředně po spáchání trestného činu byl zatčen a ke všemu se přiznal.

Klidná a tichá migrantská rodina. A pak otec povraždil manželku a tři děti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Brønshøj, které leží asi čtyři kilometry od centra Kodaně, je považováno za poklidné místo s velmi nízkou kriminalitou. V úterý večer kolem 19:30 se vše změnilo. Osmatřicetiletý muž zde zavraždil svoji o dva roky mladší manželku, tříletou dceru a dva syny ve věku třinácti a patnácti let. Své příbuzné muž usmrtil pomocí nože a střelné zbraně. Vyšetřovatelé netuší, proč muž vraždil, ale podle svědků šlo o vyústění rodinné hádky.

Podle informací zpravodajské agentury Ritzau se z bytu rodiny ozýval krátce před masakrem křik v afghánském jazyku. Po střelbě byla do domu přivolána policie, která nalezla pachatele na místě činu. V místnosti se shromáždili další lidé, pravděpodobně příbuzní, a začali na vraha zlostně pokřikovat. „V jednu chvíli se nechal zatčený vyprovokovat, obrátil se proti nejbližšímu oponentovi a chtěl se na něj vrhnout. Naštěstí mu v tom zabránili dva policisté,“ popsal.

Ačkoli se muž po zatčení ke všemu přiznal, odmítl vypovídat a sdělit vyšetřovatelům motiv vraždy a další okolnosti, které by vedly k objasnění celého incidentu. „Je to obrovská rodinná tragédie a všichni jsou z toho zničeni. V šoku je i hlava rodiny. Nechce se k celé záležitosti dnes vyjadřovat. Nachází se ve stavu šoku a není schopen vypovídat,“ uvedl pro deník Ekstra Bladet právní zástupce obviněného Asser Gregersen.

Státní prokurátorka Stine Winther rozhodla, že se nesmí zveřejnit jména obětí ani jejich vraha a minimálně první soudní stání se bude odehrávat za zavřenými dveřmi. „Je to skutečně velká tragédie a zveřejnění jmen zainteresovaných by vystavilo příbuzné oběti zbytečnému tlaku,“ konstatovala Winther. Vedle čtyřnásobné vraždy čelí pachatel také obvinění z ilegálního držení zbraně a nábojů.

Příští čtyři týdny by měl vrah strávit na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Jak píše dánský deník Ekstra Bladet, ze šoku se těžko vzpamatovávají vedle příbuzných i obyvatelé kodaňské městské čtvrti Brønshøj. Před vchodem do domu, kde se vražda udála, se vrší květiny. „Šlo o tichou a spořádanou rodinu. Oba chlapci pomáhali své matce s nákupy. Vedle toho rozváželi po okolí noviny. Byli slušně vychovaní a sympatičtí,“ uvedl jeden ze sousedů afghánské rodiny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…