Klub udržíme jednotný, ujistil Sobotka v novinách. A Haška s Tejcem poslal makat do výborů

09.11.2013 9:11

Zdá se, že předseda ČSSD Bohuslav Sobotka vyhrál boj v ČSSD, nebo alespoň jeho první kolo. Druhé nastane při sestavování vlády a další kola na sebe nenechají dlouho čekat při případných jednáních ve sněmovně o konkrétních zákonech. V rozhovoru pro Lidové noviny Sobotka prozrazuje, jak chce udržet jednotu poslaneckého klubu.

Klub udržíme jednotný, ujistil Sobotka v novinách. A Haška s Tejcem poslal makat do výborů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka odpovídal novinářům

Předseda Bohuslav Sobotka má téměř jisté, že ho Ústřední výkonný výbor ČSSD na svém nedělním jednání podpoří. Chystá se proto na vyjednávání o vládě. Mantinely pro toto jednání představuje volební program ČSSD. Sobotka z něj chce prosadit maximum. To, jak se to předsedovi strany podařilo, podle jeho představ posoudí opět ústřední výbor.

Udržet jednotu klubu

Sobotka však bude dlouhodobě potřebovat také jednotu poslaneckého klubu ČSSD. Platí totiž, že poslanci Michal Hašek či Jeroným Tejc stále mají ve straně určitý vliv, i když se vzdali vrcholných funkcí ve straně.  Jak vidí Sobotka jejich budoucnost? "Kolegové Tejc a Hašek by se měli angažovat v oblasti, ve které ve stínové vládě působili. Jeroným Tejc v bezpečnostním výboru a Michal Hašek ve výboru zemědělském. Jsou to logické kroky jejich další spolupráce,“ míní Sobotka.

Předseda ČSSD dále trvá na tom, že si umí představit jak menšinovou vládu ČSSD, tak většinovou vládu koaliční, přičemž preferuje vládu koaliční, protože by byla stabilnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …