Kmoníček k roztržce Zemana se Schapirem: Ono se toho tolik nestalo, ale kdybych byl trochu hravý...

09.04.2015 18:34

Hynek Kmoníček ve čtvrteční Kauze dne vysvětloval, proč neuvažoval o tom, že by dělal českého velvyslance v Moskvě. Znovu se také vyjadřoval ke sporu mezi Hradem a velvyslanectvím USA, který odstartoval vyjádřením prezidenta Zemana pro ParlamentníListy.cz. Rozhodně se prý nevracíme do období komunismu, ale kdyby byl Kmoníček trochu hravý, tak...

Kmoníček k roztržce Zemana se Schapirem: Ono se toho tolik nestalo, ale kdybych byl trochu hravý...
Foto: hns
Popisek: Hynek Kmoníček

Ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynek Kmoníček zavítal do čtvrteční Kauzy dne na rádiu Impuls. Naznačil, že v budoucnu může zakotvit jako velvyslanec v USA, ale ve hře jsou i jiné zahraniční destinace. Kupříkladu o Rusku ale neuvažoval. Proč? Protože by podle jeho názoru bylo lepší, aby v Moskvě působil diplomat, který nebude mít ruce svázané stranickou knížkou. Kmoníček je členem ČSSD.

Vyjádřil se i k přestřelce Hradu a amerického velvyslanectví v Praze. „Ono se z diplomatického pohledu zase tolik nestalo, protože český velvyslanec ve Washingtonu vidí prezidenta USA jen jednou, a to když dostává dekret,“ poznamenal. Rozhodně ale nemáme čekat něco, co se dělo za komunismu. Tehdy velvyslanec USA v Praze hned s dekretem dostal informaci, že na Hrad nesmí.

„Nejsme v období komunismu, nesměřujeme zpět do období komunismu, pan velvyslanec Schapiro se bude normálně účastnit akcí diplomatického sboru v Praze,“ pokračoval Kmoníček. K jednání mezi čtyřma očima ale bude třeba nějaký vážný důvod. „Teď budu trochu hravý, kdyby hned zítra prezident Obama přijal velvyslance Gandaloviče, tak by jistě recipročně přijal i český prezident velvyslance amerického,“ uzavřel své vystoupení Kmoníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…