Kniha rozhovorů s ParlamentnímiListy.cz je kampaň nezapočítaná do limitu, naznačuje Zemanovi kontrolní úřad

20.12.2017 8:55

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí trvá na tom, že billboardy, jež doprovázely vydání knihy rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem, jsou předvolební kampaní. Píše o tom server Lidovky.cz.

Kniha rozhovorů s ParlamentnímiListy.cz je kampaň nezapočítaná do limitu, naznačuje Zemanovi kontrolní úřad
Foto: Archiv JO
Popisek: Jan Outlý

Nakladatel přitom stále trvá na tom, že celá záležitost nemá s předvolební podporou hlavy státu nic společného. „Posoudili jsme zmíněné billboardy a máme jako úřad za to, že naplňují definici volební kampaně dle volebního zákona,“ oponuje však jasně člen úřadu Jan Outlý.   

Celá věc se týká knihy rozhovorů s prezidentem Milošem Zemanem, jež nese název Dokážeme si vládnout sami. Vydalo ji nakladatelství Olympia, společně se stovkami billboardů, na nichž je právě hlava státu a název knihy. 

Důvodem, proč úřad trvá na tom, že jde o kampaň, je vzhled velkoformátových plakátů. „Billboardy zobrazují oficiální podobiznu prezidentského kandidáta, kterou tento kandidát používá i na svých vlastních prostředcích kampaně, jako jsou letáky či oficiální volební stránky zaregistrované u úřadu,“ podotkl Outlý a upozornil na hrozbu případné pokuty.

Proti slovům Outlého se vymezil hradní mluvčí Jiří Ovčáček, jenž se domnívá, že Outlý je veden osobní nenávistí k hlavě státu. „A k tomu je nekompetentní, jeho fantaskní výklady zákona jsou už pověstné,“ řekl Ovčáček. 

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…