Knihovník Žantovský vysvětloval fotku s Pavlem Novotným. Některé tím ale ještě více pobavil

08.09.2020 20:59

Ředitel knihovny Václava Havla a současný kandidát na senátora Michael Žantovský se po vlně kritiky na sociální síti Facebook jal spoluobčanům vysvětlovat, proč se fotil s řeporyjským starostou Pavlem Novotným (ODS). Jeho argumenty považuje člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Vadim Petrov za z nouze ctnost a chybu v jeho kampani.

Knihovník Žantovský vysvětloval fotku s Pavlem Novotným. Některé tím ale ještě více pobavil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Žantovský oznámil společnou kandidaturu za TOP 09, ODS, STAN a SNK Evropské demokraty v senátním obvodu č. 21 v Praze 5, Praze 13 a Řeporyjích

Starosta Novotný se na svém Facebooku v neděli pochlubil fotografií, jak s Žantovským sedí společně u jednoho stolu a pojíjejí pivo. „Přijel Žanťák,“ komentoval snímek, na kterém oba usmívající se pánové vypadají spokojeně.

Reakce však už tak pozitivně nevyzněly. Žantovský byl následně zasypán ostrou kritikou včetně nadávek. Pokusil se proto zástupcům veřejnosti vysvětlit, co jej s Novotným pojí, a najít porozumění.

„Obdržel jsem několik dotazů, kritik i pár nadávek ohledně mých fotografií s Pavlem Novotným v Řeporyjích minulou neděli. Několika pisatelům jsem již odpověděl a teď odpovídám všem najednou: raději se nechám fotografovat s někým, kdo zastává podobné názory a hodnoty jako já, i když je třeba vyjadřuje nevybíravým způsobem, než s někým, kdo zdvořile a elegantně podřezává větev svobody, na které všichni sedíme,“ reagoval Žantovský na vlnu krtiky.

„Znám mnoho demokratických parlamentních politiků, kteří mezi řečí prohodí: ‚Jo, s Vojtou Filipem se nějak domluvíme.‘ Tak to já se budu radši domlouvat s Pavlem,“ doplnil.

Jeho slova neušla pozornosti Vadima Petrova, který je následně glosoval na svém facebookovém profilu: „Tahle technika je fajn. Třeba v improvizaci, když se udělá zjevná chyba, něco, co je mimo a nepatří to tam, opakuje se to, jako že to tvůrce tak myslel,“ napsal člen Rady RRT.

„Jako tohle. Je to jen z nouze ctnost. Jinak je to jen obyčejná chyba v Žantovského kampani,“ shrnul závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…