Kníže Schwarzenberg uvažuje o odchodu. Už prý špatně slyší, a tak nemůže debatovat

12.09.2015 14:32

TOP 09 má před sebou podzimní volební sněm a dosavadní předseda Karel Schwarzenberg zvažuje, že už nebude obhajovat post předsedy, neboť má ve svém věku 78 let zdravotní problémy se sluchem, což ho limituje v politických debatách. Server Novinky.cz však dodává, že se Schwarzenberg nestáhne z politiky úplně.

Kníže Schwarzenberg uvažuje o odchodu. Už prý špatně slyší, a tak nemůže debatovat
Foto: archiv
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Předseda strany, který není schopen sledovat diskusi, je na tom dost blbě,“ uvedl. Než se definitivně rozhodne, podstoupí ještě několik vyšetření. „A kdybych odstoupil jako předseda, zůstanu v Parlamentu a budu dělat volební kampaň,“ řekl Schwarzenberg, jen TOP 09 v roce 2009 zakládal, ale v politice byl aktivní již dlouho předtím.  

Pokud se skutečně rozhodne nekandidovat na předsedu, jeho nástupcem se s téměř absolutní jistotou stane dosavadní první místopředseda Miroslav Kalousek. Ten s tím počítá, ale zdůrazňuje, že proti Schwarzenbergovi by ve volbě nikdy nešel. Člen užšího vedení strany Leoš Heger potvrdil, že se o odchodu knížete z čela strany mluví už dlouho, ale až se tak stane, straně to příliš neprospěje.

„Jak Schwarzenberg, tak Kalousek přitahují určitou část voličstva a ty dvě části nejsou jistě totožné, tudíž to riziko tam je,“ podotkl Heger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…