Kníže se chce zviditelnit, a lidé kvůli tomu příjdou o práci. Kádner z Úsvitu se naštval

22.12.2013 7:25

Předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Karel Schwarzenberg zavítal na Ukrajinu, kde vyjádřil podporu protivládním a proevropským demonstrantům. Poslanec za hnutí Úsvit přímé demokracie David Kádner ho za tu cestu tvrdě kritizuje. Očekává totiž, že „toto osobní PR knížete“ se českému hospodářství velmi prodraží.

Kníže se chce zviditelnit, a lidé kvůli tomu příjdou o práci. Kádner z Úsvitu se naštval
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Poslanec za hnutí Úsvit přímé demokracie David Kádner

Schwarzenberg během své návštěvy podle Kádnera opomněl zdůraznit, že prezentuje pouze svůj osobní názor, nikoliv postoj českého státu.

Kádner na svém blogu na iDnes.cz připomíná, že Ukrajina představuje velký exportní trh pro český průmysl, a znamená tedy pro naši zemi tisíce pracovních míst. „To, že na Ukrajině dnes vítězí ‚proruská‘ vláda, znamená, že Karlova řeč pro nás bude znamenat méně ukrajinských zakázek,“ obává se.

Navíc prý nemáme žádné právo míchat se do svobodné volby Ukrajinců. „Co mohl projev Karla Schwarzenberga změnit či ovlivnit, opomineme-li jeho vlastní renomé? A konečně za třetí, kdo tuhle finální škodu pro Českou Republiku zaplatí? Kdo vysvětlí těm stovkám průmyslových dělníků, že přišli o práci a prostředky pro obživu rodiny jen pro to, aby proplatili politické PR jakéhosi českého politika?“ ptá se.

Poslanecké mandáty, jak Kádner zdůrazňuje, neslouží k budování osobního PR a renomé, ale k dodržování zájmů občanů. A chce-li tomu Schwarzenberg napomoci, měl by podle jeho názoru navštěvovat třeba mezinárodní investiční fóra a nabádat západní i východní mocnosti k tomu, aby více investovali do naší země a více odebírali naše výrobky a služby. „Začne-li takto dohánět své resty z dob řízení Ministerstva zahraničních věcí, budu prvním, kdo mu začne tleskat,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…