Kníže ve vleku Německa škodí Česku, píše Hájek. Odsoudí za to knížete někdo?

27.04.2013 12:22

Někdejší vicekancléř exprezidenta Václava Klause Petr Hájek a dnes šéfredaktor portálu Protiproud ostře kritizuje ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09). Prohlašuje, že Schwarzenberg škodí republice, neboť primárně naslouchá spíše názorům z Berlína, než aby se ohlížel na zájmy České republiky. Příjme parlament zákon o tom, že kníže naší zemi škodí? Hájek při této příležitosti zkritizoval i zesnulého exprezidenta Václava Havla.

Kníže ve vleku Německa škodí Česku, píše Hájek. Odsoudí za to knížete někdo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

O exprezidentovi Václavu Havlovi je zákonem řečeno, že se zasloužil o stát. Hájek tuto legislativní úpravu považuje za nadbytečnou, protože zpochybnění této sporné teze patřičného kritika nejspíš nepřivede za mříže, takže se tento zákon jeví jako zbytečný. Naproti tomu zákon o tom, že Karel Schwarzenberg (TOP 09) škodí České republice by někdejší Klausův vicekancléř uvítal. Prohlašuje to v textu uveřejněném právě na serveru Protiproud.cz. Klade si také otázku, proč média kritizují vládní ODS, zatímco vládní TOP 09 nechávají na pokoji.

Temná mise Karla Schwarzenberga

"Odpověď je poměrně jednoduchá: Přeje si to Berlín, nebo – chceme-li použít zástupnou visačku – Brusel. Této „klidné síle“ slouží většina médií i pánové Kalousek a Schwarzenberg v soudružské jednotě. Zatímco ODS, která si alespoň formálně či v některých svých reprezentantech udržuje od EU jistý kritický odstup, je pochopitelně každodenně na odstřel. Že jim v tom svými „výkony“ mnozí, Petr Nečas na místě prvním, skvěle pomáhají, je již další rovina věci. Naposledy včera, jak záhy uvidíme," upozorňuje Hájek.

Ministr financí Miroslav Kalousek se Schwarzenbergem prosazují podle Hájka protičeskou politiku, které se po třináct let držel i Václav Havel. A to nejen v ekonomické oblasti. Tam je to však dobře patrné, protože Kalousek oslabuje Česko levicovým zvyšováním daní.

"To jsou však jenom vnější aspekty temné Schwarzenbergovy mise. Ty aktuální, bezprostředně ovlivňující náš život, jsou veřejnosti téměř utajeny.  Když byl ve vládě za Zelené, prosadil s Bursíkem největší tunel české moderní historie – fotovoltaiku. Ptá se ho na to někdo?," klade si otázku dřívější vicekancléř.

Poškozování Česka pod rouškou lidských práv

Stejně nesmyslně prý kníže vystupuje i v zahraniční politice. Jedná ve prospěch Berlína pod pláštíkem obhajoby lidských práv. Díky tomu čeští podnikatelé ztrácí své pozice v zemích jako je Čína či Rusko. A média za to ministra ještě chválí, aby o chvíli později žasla nad tím, kde se vzala obrovská česká nezaměstnanost. Příkladů, kdy obhajobou lidských práv poškodil Schwarzenberg Česko v zahraničí je podle Hájka celá řada. Místo jejich vyjmenovávání je prý ale třeba se ptát, kdo knížete zastaví.

"Až jednou – pokud – někdo rozkryje, co se za touto temnou postavou, jednou z nejškodlivějších v naší popřevratové historii, skutečně skrývalo, kdo ho opravdu „vodil“, bude to vzrušující thriller. Jenže bohužel odehraný na náš účet. Pak možná někdo navrhne a prosadí zákon „Karel Schwarzenberg škodil České republice“. Výjimečně to nebude zbytečný akt. Jen pozdní. A již neúčinný," posteskl si závěrem Hájek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …