Koalice se dohadla kam přesune peníze v rozpočtu, sport miliardu nedostane

10.12.2014 11:25

Koaliční rada se dnes ráno dohodla, že při dnešním schvalování státního rozpočtu podpoří zhruba pět pozměňovacích návrhů na přesuny peněz uvnitř rozpočtu. Dva nejvýznamnější z nich přesunují celkem 450 milionů korun uvnitř rozpočtu ministerstva práce a sociálních věcí. Na podpoře ostatních návrhů, například na přidání miliardy korun na podporu sportu, shoda není. Novinářům to po jednání řekli účastníci jednání.

Koalice se dohadla kam přesune peníze v rozpočtu, sport miliardu nedostane
Foto: Archiv
Popisek: Zimní brusle, ilustrační foto

Podpory se dočkal návrh předsedy klubu ČSSD Romana Sklenáka na přesun 250 milionů korun na nové sociální pracovníky v obcích. Shoda koaličních špiček panuje i na návrhu Víta Kaňkovského (KDU-ČSL), který chce přesunout 200 milionů z dávek státní sociální podpory na investice v sociálních službách.

"Podpoříme dva návrhy, které se týkají vnitřních přesunů v rámci kapitoly ministerstva práce a sociálních věcí. To je vlastně jediná změna, oproti těm návrhům, které jsme zatím v rámci koalice projednávali," řekl novinářům premiér Bohuslav Sobotka. "Budeme se určitě snažit o to, aby koalice hlasovala jednotně i o pozměňujících návrzích, nejenom o zákonu jako o celku," dodal.

Sport miliardu nedostane

Předseda rozpočtového výboru Václav Votava (ČSSD) potvrdil, že se koalice neshodla na podpoře přesunu miliardy korun na podporu sportu. Tento návrh prezentoval Votava na jednání rozpočtového výboru jako návrh klubu sociální demokracie.

Koalice podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) podpoří další tři menší návrhy. Jde například o šest milionů korun na přípravu pořízení nového sídla Nejvyššího kontrolního úřadu, přesun 1,7 milionu korun Svazu bojovníků za svobodu a také přesuny ohledně platů v rámci parlamentních kapitol.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …