Koalice se dohodla na služebním zákonu, ten míří do sněmovny

27.05.2014 11:28

Úřednické zkoušky budou muset skládat pouze ti úředníci, kteří po zapojení do státní služby budou mít kratší praxi než tři roky. Dohodla se na tom dnes koaliční rada, novinářům to řekla ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO). Zástupci koalice se dnes dohodli na definitivním znění návrhu zákona, shodu novinářům potvrdili i zástupci ČSSD a KDU-ČSL. Podle ministryně by se normou měl 30. května zabývat ústavně právní výbor sněmovny.

Koalice se dohodla na služebním zákonu, ten míří do sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci ČSSD, ANO a KDU-ČSL podepsali koaliční smlouvu

„Úřednické zkoušky budou dělat ti, kteří budou při překlopení do nového systému kratší dobu než tři roky," uvedla Jourová. Úředníci se podle ní budou muset i poté vzdělávat. „Řešili jsme to, že od pozice vedoucího oddělení bychom rádi nechali státní správu propustnou i pro osoby, které dosud ve státní správě nepracovali," konstatovala ministryně. To by mělo umožnit, aby v úřadech mohli pracovat i odborníci ze soukromé sféry.

Kvůli projednání novely služebního zákona by mohla být v létě svolána mimořádná schůze sněmovny. Podle předsedy klubu ČSSD Romana Sklenáka je ale možné, že se podaří normu projednat na červnové schůzi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…