Koaliční lídři se znovu sejdou kvůli personálnímu obsazení vlády

05.06.2011 6:38

Koaliční lídři budou v neděli večer opět jednat o personálních změnách ve vládě. Zatímco Věci veřejné chtějí personální změny, pro premiéra Petra Nečase (ODS) zůstává podmínkou pokračování koalice prosazení klíčových reforem. Lídři se změnami zabývali už ve čtvrtek, rozešli se ale bez výsledku. Jednání v Kramářově vile začne v 19:00.

Koaliční lídři se znovu sejdou kvůli personálnímu obsazení vlády

Neformální lídr nejmenší koaliční strany Věci veřejné Vít Bárta v pátek deníku Právo řekl, že buď premiér Nečas vyřeší personální změny v kabinetu ke spokojenosti VV, nebo trojkoaliční vláda skončí.

VV by slušelo víc pokory, míní Gazdík

"Buď ODS změní svůj názor, nebo je v úterý ve 14:00 konec," citoval deník Bártu, podle něhož VV trvají na čtyřech ministerských postech. Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek to označil na ultimátum. Podle předsedy koaličního hnutí Starostové a nezávislí Petra Gazdíka by VV slušelo víc pokory.

Místopředsedkyně VV Karolína Peake požadavky VV nechtěla předem sdělovat. Podle ní ale VV nebudou usilovat o návrat na ministerstvo vnitra, které opustil předseda jejich strany Radek John. Ten tvrdí, že jeho strana má nárok na znovuobsazení ministerstva vnitra. Vyjednavači VV požadovali také odchod Kalouska a ministrů ODS Alexandra Vondry a Ivana Fuksy.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…