Koaliční smlouva bude na Tři krále. Do té doby se budou hledat ministři

22.12.2013 15:42

ČSSD, ANO a KDU-ČSL podepíší koaliční smlouvu 6. ledna nadcházejícího roku. To už bude hotový i seznam ministrů budoucí vlády, řekl po jednání lídrů budoucí koalice Bohuslav Sobotka, předseda nejsilnější strany, sociální demokracie.

Koaliční smlouva bude na Tři krále. Do té doby se budou hledat ministři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Do té doby by měl být hotov konkrétní seznam ministrů. O jménech ještě budou ČSSD, ANO a KDU- ČSL vyjednávat. Možná do personálního složení vlády zasáhne prezident Miloš Zeman, který již naznačil, že se hodlá zajímat o odborné kvality ministerských adeptů.

Andrej Babiš z ANO dnes v ČT prozradil, že ČSSD získá osm křesel, ANO 6 a lidovci 3. Původní plán ANO na 7 lidí ve vládě byl korigován sloučením funkce ekonomického vicepremiéra a ministra financí, kterou by měl vykonávat právě Babiš.

O dalších jménech se zatím pouze spekuluje. ANO již jmenovalo některé své favority, třeba Věru Jourovou na Ministerstvo pro místní rozvoj. Lidovci v sobotu večer schválili své kandidáty na resorty, které by chtěli obsadit. Jedná se o předsedu Pavla Bělobrádka na funkci vicepremiéra pro vědu, výzkum a inovace a dále Mariana Jurečku na Ministerstvo zemědělství a Daniela Hermana na resort kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…