Koaliční vláda dnes schválí své programové prohlášení

12.02.2014 6:09

Koaliční kabinet sociální demokracie, hnutí ANO a lidovců na dnešním mimořádném zasedání schválí své programové prohlášení. Slibuje v něm především podporu podnikání, fungování státní správy, podporu trhu práce a udržení sociálního smíru.

Koaliční vláda dnes schválí své programové prohlášení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Bohuslava Sobotky

Návrh programového prohlášení v úterý projednala tripartita a své připomínky k němu poskytli také někteří ministři a poslanci trojice vládních stran. Ministerský předseda Bohuslav Sobotka (ČSSD) v úterý vyjádřil přesvědčení, že je dostatek času na zapracování připomínek tak, aby o finální verzi prohlášení mohla dnes rozhodnout vláda.

Nad dokumentem se sejdou stranické týmy

Ještě předtím, než zatím šestnáctistránkový dokument doplněný o koaliční dohodu posoudí koaliční kabinet, sejdou se nad ním v 18:00 v poslaneckém klubu ČSSD čtyřčlenné stranické týmy. Vláda pak zasedne v 19:30, následná tisková konference je plánována na 22:00.

V návrhu programového prohlášení kabinet také mimo jiné sliboval prosazení dlouhodobě udržitelného penzijního systému, investice do vzdělání nebo vytvoření podmínek pro přijetí eura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…