Kocourkov, všechno naruby. Nejnovější vyjádření Tomio Okamury k imigraci

13.09.2015 16:09

Pořádně se pustil do Evropské unie ve svém posledním výstupu poslanec a zakladatel nové strany Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. Podle něj si nás Brusel asi plete se svou kolonií a návrh předsedy Evropské komise Junckera, aby byly udělovány pokuty zemím, které odmítnou přijmout ilegální imigranty, ho prý uráží. Situaci v EU přirovnal k pohádkovému Kocourkovu.

Kocourkov, všechno naruby. Nejnovější vyjádření Tomio Okamury k imigraci
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Podle populárního politika si musíme sami svobodně rozhodnout, koho do své země pustíme a koho ne. „Nerozumím ani logice návrhu – proč platit za to, že odmítneme přijmout ilegální imigranty. Navíc když jsme tuto krizi nezapříčinili,“ napsal Okamura, který důvod krize vidí v imperiální politice USA a jejich spojenců a také v údajně nesmyslně štědrém sociálním systému vůči nezákonným imigrantům v západních zemích, který je tím lákadlem. „Místo aby vedení Evropské unie a česká vláda zapracovaly na řešení těchto příčin, řeší se pouze následky – a to ještě pozdě. Jako v Kocourkově. Všechno naruby,“ pustil si pusu na špacír politik.

Okamura se podivuje i tomu, že v tomto případě nejde o válečné uprchlíky, nýbrž čistě o ekonomické. „Nebo chce snad někdo tvrdit, že je v Turecku, přes které přicházejí, válka?“ táže se známý poslanec, podle kterého jde jen o to, ždímat peníze ze zemí Evropské unie.

Celý Okamurův text si můžete přečíst ZDE.

„Říkám, že kvóty jsou od počátku nejen nesmysl, ale jeden z důvodů krize. Pokud budou mít ilegální imigranti jistotu, že se o ně EU podělí, pak je to jen důvod, aby k nám vyrazili,“ napsal k opětovnému návrhu Evropské komise zavést uprchlické kvóty. „Kdyby Brusel pracoval na nulové toleranci ilegální imigrace, na ochraně hranic a mírovém procesu na Blízkém východě a v severní Africe místo podporování imperialistické politiky USA, žádná záplava migrantů není,“ dodal a připomněl, že jsme ve válečném stavu, protože podle odhadů tajných služeb je už v Evropě několik tisíců bojovníků Islámského státu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …