Kolem Vítězslava Jandáka to čím dál víc vře. Toto se na něho chystá

27.04.2019 16:45

Člen Rady Českého rozhlasu a bývalý poslanec ČSSD Vítězslav Jandák je znám jako muž, který nechodí pro ostrá slova daleko. Hrozil, že hudebnímu publicistovi Jiřímu Černému v jeho osmdesáti letech jednu „flákne“, až ho potká. Co si o tomto vyjadřování myslí novináři, je prý Jandákovi „u prd*le“. Komentátor Karel Steigerwald k tomu poznamenal, že Jandák je prostě hulvát, který v Radě ČRo nemá co dělat. A věc pokračuje...

Kolem Vítězslava Jandáka to čím dál víc vře. Toto se na něho chystá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Herec Vítězslav Jandák rád vystupuje jako člověk, který rád mluví, jak mu zobák narostl, jak se říká. Bývalý šéf Českého rozhlasu Vltava na sociální síti Facebook kroutil hlavou nad tím, že se proti tomuto „hulvátovi“, jak Jandáka nazval, nepostaví solidní lidé z Rady Českého rozhlasu. Fischer nerozumí tomu, proč tito lidé mlčí.

„Že je p. Jandák hulvát a kulturně limitovaný, se ví, ale že proti jeho agresivním výpadům vůči J. Černému (‚fláknu mu‘) a dalším dostatečně důrazně a veřejně neprotestují předsedkyně Rady ČRo Dohnálková ani jindy tak solidní Jiří Vejvoda (třeba když moderuje setkání s Maestrem Placidem Domingem, je to solidnost, slušnost, úcta sama), ba ani distingovaný profesor dermatologie Arenberger, je na pováženou... Kde jsou všichni ti slušní a solidní lidé...?“ otázal se.

Anketa

Jste spokojeni s našimi vztahy s Čínou?

68%
hlasovalo: 10683 lidí
Členka Volebního výboru Sněmovny, který by mohl rozhodnout o vyhazovu Jandáka z Rady ČRo, Miroslava Němcová serveru Echo24.cz poznamenala, že je připravena otevřít otázku Jandákova odstranění z Rady ČRo. Dopředu však počítá s tím, že se svou snahou pravděpodobně neuspěje.

„Musím se podívat na zápis z jednání. Pokud to bylo, jak píšete, nemá podle mě v radě zůstat. Ale vládní koalici, komunistům a SPD jeho útoky jistě vyhovují, a to je velká většina hlasů ve Sněmovně. Otevřu to na volebním výboru, nejprve ale musím mít přesné informace,“ prohlásila.

Naproti tomu někdejší poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa se Jandáka zastal. Zdůraznil, že si tohoto politika a herce velmi váží, a prozradil, co se od Jandáka dozvěděl, když sám býval poslancem.

„Dali jsme si kafe, byl jsem ve Sněmovně tak šest týdnů a při rozhovoru jsem položil otázku: ‚Co byste mi tak, jako ostřílený politik, poradil pro úspěšnou práci ve Sněmovně?‘ Lehce se pousmál a odpověděl: ‚Hlavně se řiď vlastním rozumem a nelži ani sobě, ani jiným‘. Odmlčel se ... a pak ještě dodal: ‚Ale pokud to tak budeš dělat, dlouho tady nevydržíš‘... A měl pravdu,“ konstatoval Chalupa.

Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych popsal, jak si představuje takové setkání uznávaného hudebního publicisty Černého, jednoho z velikánů české kulturní scény, s Vítězslavem Jandákem.

„Představuju si, jak radní Jandák potká Jiřího Černého, vezme si stoličku, že ‚mu ji flákne‘, Jiří Černý se na něj dívá, radní Jandák sleze, Jiří Černý jde dál... radní Jandák si říká, ‚já bych mu jí teda kurva flák‘, za Jiřím Černým se lidé otáčejí, radní Jandák si odnáší stoličku...,“ tropil si žerty z Jandáka Fendrych.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…