Komentátor Pečinka prorokuje Zemanovi: Může spadnout do jámy, kterou teď kope pro jiné

26.12.2018 18:56

Prezident Miloš Zeman v úvodu svého vánočního poselství vysvětlil, proč zrušil tradici prezidentských novoročních projevů. Údajně je zavedl komunistický prezident Gottwald a on se chtěl vrátit k tradicím první republiky. Rušit něco tolik let po převratu je podle komentátora Bohumila Pečinky spíš paradoxní. „O důvod víc, že právě prezident Zeman se tento rok aktivně účastnil na začlenění komunistické strany do současné vládní sestavy,“ rozepsal se na serveru E15.cz komentátor.

Komentátor Pečinka prorokuje Zemanovi: Může spadnout do jámy, kterou teď kope pro jiné
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem, který se natáčel na Vysočině.

V případě návratu k vánočním poselstvím šlo u Zemana prý spíše o originalitu za každou cenu. Bývalí prezidenti Havel a Klaus podle něj dokázali husákovskou tradici nudných novoročních projevů přebít lepším obsahem, aniž museli přerušit zvyklost promlouvat k národu 1. ledna, což má prý ještě jeden hlubší význam. „Ten den je totiž Státní svátek vzniku samostatné České republiky,“ dodává Pečinka.

„Vzhledem k tomu, že Miloš Zeman ještě jako poslanec československého Federálního shromáždění se proti vzniku samostatné republiky stavěl, lze tuto nedůvěru k tomuto svátku chápat, ale nikoli omlouvat,“ dodává s tím, že je v tom zkoncentrovaná samotná podstata Zemanova prezidentství, která spočívá v nepochopení ústavní role prezidenta republiky.

Zeman prý zůstal zakletý v letech 1990–1996, kdy se stal hlavou opozice a formoval tehdejší levici proti „těm nahoře.“ Jenže dnes už není nikdo tam nahoře, protože řadu let je nahoře on. A duchem této opoziční mentality bylo prosyceno letošní vánoční poselství prezidenta republiky, míní Pečinka.

Jedno prý bylo zvlášť patrné – jak vždycky dokázal popsat nepřátele, kteří za to všechno mohou. „Chvíli jsou to nezaměstnaní, následně demonstranti v Praze, lepšolidé nebo televize, zvláště veřejnoprávní, a mnohé další entity, které Zemanovi nejsou schopny vzdát náležitou úctu, jakou si hlava státu zasluhuje,“ poznamenal.

Podle komentátora Zeman od počátku výkonu svého mandátu rezignoval na snahy spojovat společnost. „Už řadu let předvádí hru s ohněm. Na jedné straně podpaluje lidovou zlost k určitým sociálním a profesním vrstvám a na druhé se snaží na této vlně jezdit, přestože on a jeho přátelé mají téměř všechnu moc,“ konstatoval s tím, že ve chvíli skutečné krize se ten oheň obrátí i proti Zemanovi. „Může se stát, že spadne do jámy, kterou původně systematicky kopal pro jiné,“ uzavřel.

Původní text ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…