Komentátor parafrázuje Nečase: Klaus je na hranici debility

18.08.2012 17:56

Sloupkař Jiří Hanák si vzal v sobotním vydání deníku Právo na paškál jak prezidenta Václava Klause a celou vládu, tak i církevní restituce. Podle něj se ČSSD akorát snaží poukázat na "zlodějinu", která nemá v jiných zemích Evropy obdoby.

Komentátor parafrázuje Nečase: Klaus je na hranici debility
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus se nechal s lidmi na památku fotografovat

"Prezident Václav Klaus je na hranici politické a ekonomické debility," začal Hanák v úvodu svého sloupku slovy premiéra Petra Nečase, který jimi nepřímo počastoval prezidenta Václava Klause.

Ten je totiž proti dalšímu plánovanému zvyšování daní a především proti DPH, což premiéra dráždí. Slovní urážku měl ale podle Hanáka Nečas předem dobře zvážit. "Tu urážku dosluhujícího hradního pána si měl Petr Nečas ve svém zájmu ušetřit, není totiž k tomu chladnému šachistovi důstojným soupeřem," míní Hanák.

Nečas přijde o podporu Klause

Nečas se totiž podle něj bude na podzim snažit znovu dostat do čela ODS. "Václav Klaus sice už není členem ODS, jeho neformální vliv na stranu je však nemalý," dodává.

Zákon o církevních restitucích, který už dlouhou dobu hýbe politickou scénou, není podle komentátora Práva stále přijat kvůli "rebelům v mezích svých kariéristických zákonů". Má tím na mysli především ČSSD, která současnou podobu zákona označuje za nešťastnou.

"Ve virválu zaniká, že ani ČSSD není proti restitucím spravedlivým, je však proti nestydaté zlodějině." Hanák poukazuje na případy, kdy se s církevními restitucemi vlády vypořádaly po svém. "Zaniká také fakt, že ani v Maďarsku, ba ani v katolickém Polsku k ničemu tak obludnému nesáhli a církve jsou tam financováné ku všeobecné spokojenosti vládou z fondů, tvořených církevním majetkem," upozorňuje Jiří Hanák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…