Komentátor se v humorné nadsázce zamyslel nad plánovanými změnami v pražské MHD

23.01.2015 15:13

V humorné a značně ironické nadsázce se na poslední straně dnešních Hospodářských novin zamýšlí jejich komentátor Jindřich Šídlo nad plánovanými změnami v pražské městské hromadné dopravě. Ve druhé části pravidelné páteční rubriky „Barvy moci“ se pak zamýšlí nad jedním britským bulvárním deníkem, který před týdnem jen zdánlivě ustoupil feministickému hnutí.

Komentátor se v humorné nadsázce zamyslel nad plánovanými změnami v pražské MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj č. 16

Komentátor připomíná, že k dalším změnám v pražské MHD dojde v dubnu, kdy se o další čtyři stanice prodlouží trasa A pražského metra. Dál už ale píše v humorné nadsázce. „A protože není bohužel v možnostech hlavního města postavit v nejbližších 20 letech nové trasy tramvají či metra, zejména ne ty, které měly být podle slibů již dávno postaveny, je třeba v zájmu rozvoje města přistoupit k alternativnímu řešení, v němž bude moci každý Pražan použít k cestě zcela novou trasu, o níž v životě neslyšel,“ píše v úvodu části zamyšlení, psaného v humorné nadsázce, Šídlo.

Ti, kteří si na změny již zvykli, se adaptují i na ty další

Dále pokračuje například tím, že organizace ROPID, která připravila již první optimalizaci v roce 2012, je přesvědčena, že existuje ještě nemálo cestujících, kteří nestačili změnám v roce 2012 uvyknout. „A nové trasy pro ně tedy nebudou znamenat vážné narušení již zaběhnutých zvyků. A naopak ti, kteří si již zvykli, jsou přirozeně připraveni se adaptovat i na nové pořádky,“ píše dále v sarkastickém duchu.

Komentátor popustil uzdu své fantazie i v další části textu, když píše, že od dubna již žádná tramvaj nepojede z místa, odkud vyjížděla, aby dojela tam, kam dosud jezdila. „Pokud se nějaká taková trasa přece jen objeví, bude chyba napravena při příští optimalizaci,“ píše Šídlo.

Závěrem pak uvádí, opět v humorné nadsázce, že dalším bodem rozvoje Prahy bude plánované vyřešení situace kolem Opencard. „S návratem průvodčích do MHD se předběžně počítá v dubnu 2016,“ uzavírá Šídlo.

Snaha zakázat necudné fotky v novinách poslankyni nevyšla

V části věnované britskému bulvárnímu deníku The Sun už píše zcela vážně. Konkrétně se věnuje straně tři, na které pravidelně od 17.listopadu 1970 vycházela fotografie mladé obnažené dívky. Jenže minulý týden v sobotu tento obrázek po téměř 45 letech ve zmíněném listu chyběl. Zprvu to vypadalo, že jde o vítězství sice menšiny čtenářů, ale mnohem hlasitější, která byla zveřejňováním fotek obnažených dívek pohoršena. Dokonce to dospělo tak daleko, že v polovině 80.let se labouristická poslankyně Clare Shortová pokusila prosadit zákaz necudných fotek v tisku pomocí zvláštního zákona. Když neuspěla, stala se terčem pravidelného ponižování ze strany deníku.

Strana tři je staromódní záležitost

Spekulace o tom, že obnažené dívky na třetí straně končí, podpořil i vydavatel deníku, Rupert Murdoch, když na Twitteru napsal, že strana tři je staromódní záležitost. Jenže včera The Sun na titulní straně napsal „Měli jsme výpadek prsou“ a na straně tři byla jakási Nicol v „plné kráse“. Takže v celé věci šlo jen o vydařené PR, o nic jiného. „Svět, kde se vážně řeší strana tři jednoho bulvárního deníku, by byl ale vlastně fajn,“ uzavírá optimisticky Šídlo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…