Komentátor z Reflexu má vážné podezření ohledně Michala Horáčka. Dokonale by si prý sedl s Tomášem Halíkem

07.11.2016 17:36

Komentátor Viliam Buchert se ve svém komentáři pro server Reflex.cz zaměřil na prezidentského kandidáta Michala Horáčka. „Prezentuje se jako pan Dokonalý. To je více než podezřelé,“ uvádí.

Komentátor z Reflexu má vážné podezření ohledně Michala Horáčka. Dokonale by si prý sedl s Tomášem Halíkem
Foto: Vít Hassan
Popisek: Michal Horáček na akci z "podhradí" na Staroměstském náměstí

Buchert se vrací k Horáčkově oznámení kandidatury na prezidenta, kdy jej zaskočila jedna věc – zdánlivá dokonalost ve všem, co říká a dělá. „To je vždy podezřelé, a tak jsem se (vlastně po jeho výzvách) několikrát vydal na jeho stránku a pečlivě vše prostudoval. Výsledek? Velké rozpaky. Horáček se totiž rovnou pasoval na žijícího světce,“ konstatuje muž, který v minulosti kandidoval na pozici senátora za STAN a TOP 09. 

Podle jeho názoru by si Češi snad ani nezasloužili mít tak dokonalého člověka na Pražském hradě. „Být ženou, ihned se do Horáčka zamiluji. Úspěšný, bohatý, zdravý, chytrý, hodný, pěkně ustrojený a oblečený, všemu rozumí, na všechno zná odpověď. pan Dokonalý,“ uvádí ironicky Buchert. A dodává, že být voličem, zbystří.

„Je zjevné, že za skvěle vybudovanou fasádou musí existovat i obyčejné lidské slabiny. A ty se nakonec vždy objeví a projeví. Pak to bývá nepříjemné překvapení,“ sděluje s tím, že při čtení stránky Michala Horáčka se objevují i rozpaky. „Michal Horáček by klidně mohl hrát stejné roboty, jaké vidíme v právě běžících populárních seriálech Humans a Westworld. Jsou neohrožení a lidské slabosti hravě překonají,“ sděluje.

Původní text ZDE.

Voličům Horáček podle Bucherta ve svém programu naznačuje, že rozumí úplně všemu. „Dokonce jednu celou část v něm věnuje ‚dopravní infrastruktuře‘, jako kdyby prezident měl jakýkoli, co i jen minimální vliv na Ředitelství silnic a dálnic a podobné organizace. Jen úvod programu má 7 256 znaků s mezerami. Nechci našeho známého textaře zklamat, ale to je neúnosná délka. Číst to může jen někdo jako já, protože jsem si to dal jako ‚pracovní studijní úkol‘,“ komentuje. 

„Nekonečná a po chvilce nudící hra se slovíčky (spíše jde ale o slovíčkaření), kterou v programu vidíme, nepatří do výbavy prezidenta. Nic takového tato země nepotřebuje. Je to typická prezentace salónní politiky, o které se dá donekonečna diskutovat v kavárně či při sklence vína, ale voliče moc neosloví,“ domnívá se a dodává, že Horáčkovi chybí ideový étos. „Tím se vyznačují také Donald Trump, Hillary Clintonová či slovenský prezident Andrej Kiska. Postrádá ho i populární, ale zcela neuchopitelný italský komik a politik Beppe Grillo nebo Andrej Babiš,“ myslí si Buchert. Tito lidé podle něj nejsou ani vpravo, ani vlevo.

„Co skutečně chtějí, zůstává zastřeno. Je to dnes módní a dosahují se s tím úspěchy. Jinak se tomu říká i populismus. U Horáčka je ještě zahalen do rádoby intelektuálského oblečku. Přidat pár slov o milosrdenství a usebrání a mohl by kandidovat společně s knězem Tomášem Halíkem,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …