Komunista Dolejš: Výroky Semelové obraz KSČM na veřejnosti moc nevylepší

18.02.2014 13:15

Dlouholetý poslanec KSČM Jiří Dolejš se distancoval od některých kontroverzních výroků své stranické kolegyně, poslankyně Marty Semelové. Na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz uvedl, že KSČM není stalinistickou stranou a že si neplete vpád vojsk v roce 1968 s bratrskou pomocí.

Komunista Dolejš: Výroky Semelové obraz KSČM na veřejnosti moc nevylepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Dolejš to uvedl v reakci na dotaz čtenáře, kterému se nelíbilo, že se komunisté Marty Semelové nezastali. „Člověk by čekal, že komunističtí poslanci se zastanou své kolegyně, připomenou zločiny kapitalismu, ohradí se proti pokusům o potlačování svobody slova...“ napsal jeden z čtenářů. Dolejš uvedl, že „paní Semelová“ má nepochybně právo veřejně prezentovat své osobní názory.

„Pokud se ale tyto názory liší od programových závěrů KSČM (a to se stalo), je zase naším právem se od podobných tvrzení distancovat,“ uvedl Dolejš s tím, že KSČM není stranou stalinistickou, vzhlížející se v minulosti. „…je stranou, která politické procesy jasně odmítla, stejně jako si neplete vpád vojsk v roce 1968 s bratrskou pomocí,“ napsal s tím, že to, že komunisté kritizují současné poměry, s tím nijak nesouvisí. Připomněl, že minulá selhání nelze relativizovat odkazem na to, že dnes také řešíme závažné problémy.

Jiný čtenář chtěl zase vysvětlení, „jak mohl perspektivní nomenklaturní kádr“ Vladimír Dlouhý „studovat kněžský seminář kdesi v Kodani“.

Dolejš upřesnil, že Dlouhý studoval před rokem 1989 v Lovani svůj obor na katolické univerzitě, kam jej vyslal minulý režim.

I tomuto čtenáři se nelíbilo, že se KSČM nepostavila za názory Semelové. Dolejš ale kontroval tím, že výroky Semelové o minulosti jdou za rámec programu KSČM, což obraz KSČM na veřejnosti moc nevylepší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…