Komunisté projednají další toleranci Babišovy vlády

05.02.2021 6:30

Širší vedení KSČM, která dosud podporovala menšinovou vládu ve Sněmovně při žádostech o prodloužení nouzového stavu, dnes probere postup pro hlasování v příštím týdnu. Jednat bude také o naplňování takzvané toleranční dohody uzavřené s hnutím ANO.

Komunisté projednají další toleranci Babišovy vlády
Foto: Hansniko Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa komunisté nevidí důvod pro další prodloužení nouzového stavu. Části strany se nelíbí, že vláda neučinila kroky ke zprovoznění skiareálů a otevření škol pro větší počet žáků, jak komunisté žádali v lednu.

Vláda žádost formuluje v pondělí, pokud ve Sněmovně neuspěje, nouzový stav, na který jsou opatření vázána, skončí v neděli 14. ledna. Hlasovat by poslanci měli o žádosti ve čtvrtek.

V případě, že KSČM odmítne vládu hnutí ANO a ČSSD v hlasování podpořit, bude muset kabinet hledat hlasy u opozice. Podle poslance TOP 09 Vlastimila Válka by bylo možné počítat s jeho souhlasem za předpokladu, že by ho ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) přesvědčil, že prodloužení nouzového stavu využije ke zlepšení epidemické situace. Předseda lidovců Marian Jurečka by souhlas podmínil vyššími kompenzacemi podnikatelům. ODS, lidovci a TOP 09 budou o postoji k nouzovému stavu debatovat v pondělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…