Komunisté se opět ujali vedoucí úlohy v zemi, varuje Miroslava Němcová

27.04.2019 8:39

Poslankyně Miroslava Němcová (ODS) se ve svém komentáři pro server Forum24.cz zamyslela nad, dle jejích slov, vedoucí úlohou komunistické strany v Babišově „stínové“ vládě.

Komunisté se opět ujali vedoucí úlohy v zemi, varuje Miroslava Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Zákon o zdanění církevních náhrad příkladně ukázal, kdo dnes skutečně vládne České republice. Formálně je to Andrej Babiš, fakticky Miloš Zeman a Vojtěch Filip. O sociálních demokratech nemá cenu psát. O tom, že by mohli hrát pověstné poslední housle, mohou pouze snít. Ke své škodě a hanbě. Personálně vládu stále více obsazuje prezident, posledním jeho zářezem do Babišovy pažby je Marie Benešová. Věcně udávají směr komunisté,“ napsala úvodem Němcová.

Komunisté mají dle jejích slov s Babišem společnou minulost a sdílejí jeho odpor k demokracii. Následně se vyjádřila i k předsedovi Vojtěchu Filipovi, který, jak míní Němcová, na slovo poslouchá prezidenta Miloše Zemana. „Mezi podmínkami komunistů pro rodící se vládní spolupráci měl prioritu útok proti církvím. Andrej Babiš zvolil za svůj hlavní terč živnostníky. Tím byly otevřeny dvě základní bojové linie, které se dobře osvědčily po komunistickém puči v roce 1948. V boji proti třídnímu nepříteli tehdy shořely životy a naděje dvou generací,“ zmínila se slovy, že nyní se scénář opakuje a že žádná polistopadová vláda komunistům neposkytla takovou rehabilitaci. 

  • Původní text ZDE

„Andrej Babiš uplatňuje komunistický poměr k cizímu majetku po svém. Z peněz daňových poplatníků si bere miliardové dotace pro svůj byznys. Zatímco Agrofert bohatne, silnice jsou nesjízdné a státní pokladna chudne. Zdroje už asi nejsou. Navíc je tu ta patálie s trestním stíháním premiéra,“ dodala. Dle jejích slov tak nyní nastává čas pro komunistické řešení, kdy nechají premiérovi dotace a klid na práci. 

Závěrem se pak rozhorlila i nad, dle jejích slov, nehoráznými lžemi předsedy KSČM Vojtěcha Filipa. „Mohli bychom mluvit o komunistických likvidacích klášterů, o mučení, zabíjení či internaci církevních představitelů v době, kdy měla nad naší zemí totální moc strana Vojtěcha Filipa i Andreje Babiše. Dnes se jejich politické subjekty jmenují jinak, ale po ovoci poznáte je. Na ‚flanďáky‘ si opět došlápli. Vypořádáním se s třídním nepřítelem se komunisté opět ujali vedoucí úlohy v zemi, která si letos připomene třicet let znovunabytí svobody a obnovování demokracie. Za pomoci a potlesku prezidenta, hnutí ANO, sociálních demokratů a SPD,“ uzavřela Němcová.

Miroslava Němcová promluvila v minulosti také v Prostoru X. Jednak o Václavu Klausovi mladším a jeho vyloučení, kde uvedla, že Klaus se rozešel s programem ODS a jeho názor už není v mantinelech strany. A také o prezidentu Zemanovi, který podle ní bude ještě bezohlednější v nadcházejícím období. A prý když v Poslanecké sněmovně mluví komunisté jazykem 50. let o restitucích, tak jí buší srdce.

  • Psali jsme ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…