Komunisté si zvolili vedení klubu. Kováčika doplni dáma z Ústecka

27.10.2017 13:32

Sněmovní klub KSČM, který se po víkendových volbách zmenšil z 33 na 15 poslanců, povede dál Pavel Kováčik. Místopředsedy poslaneckého klubu budou Hana Aulická Jírovcová a Leo Luzar. Informovala o tom mluvčí strany Helena Grofová, napsala ČTK.

Komunisté si zvolili vedení klubu. Kováčika doplni dáma z Ústecka
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Pavel Kováčik

Patnáctka poslanců o vedení klubu jednala už v pondělí, z hlasování ale předseda nevzešel, ani dnes nebyla podle informací ze zákulisí debata klidná. Klub se sešel po jednání výkonného výboru strany a rozhodl v tajné volbě.

Odpoledne bude v budově KSČM v ulici Politických vězňů o příčinách volebního debaklu jednat široké vedení strany. Očekává se, že vyzve základní organizace, aby se vyjádřily k tomu, zda má stranu i po něm vést dosavadní předseda Vojtěch Filip. Ústřední výbor také rozhodne o postoji KSČM k blížícím se volbám prezidenta a k možnosti, že by komunisté podpořili menšinovou vládu hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše.

Filip v pondělí nevyloučil úvahy o tom, že by v čele strany skončil, chce ale hlubší analýzu příčin volebního propadu. Komunisté letos ve volbách dosáhli nejhoršího výsledku od vzniku strany. Už v neděli po volbách se Filip setkal s Babišem a mluvil s ním o složení Sněmovny, další jednání mají pokračovat až po dnešním zasedání ústředního výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…