Komunisté vzpomínají. Únor si přála většina a Beneš ustoupit musel

03.03.2012 13:28

Komunista Josef Hlavatý shrnuje ve svém prohlášení setkání SMKČ-KSM, kdy si připomínali výročí Února 1948. Podle něj šlo o shodu jak politiků, tak většiny národa, a proto se jednalo o správnou věc.

Komunisté vzpomínají. Únor si přála většina a Beneš ustoupit musel
Foto: Martin Kovář
Popisek: Poslankyně Marta Semelová přednesla vzpomínkovou řeč. Tři desítky účastníků po proslovu zazpívalo Internacionálu

Setkání pamětníků se uskutečnilo v Semilech, ve městě, které podle Hlavatého zničil nástup kapitalismu. „Svou účastí setkání podpořili také členové SMKČ-KSM v čele s předsedou Lukášem Kollarčíkem. Akce se setkala s velkým zájmem, navštívil ji rovněž poslanec PS PČR, místopředseda ÚV KSČM a předseda OSČMS Stanislav Grospič, dále předseda OV KSČM Česká Lípa Václav Větrovec a v neposlední řadě také místní pamětnice a přímá účastnice průběhu únorových událostí v Praze,“ popisuje Hlavatý.

Beneš prý ustoupil pokroku

Vzpomínkové odpoledne shrnulo události 25. února tak, jak podle komunistů vypadaly. „Toho dne ustoupil prezident Beneš tlaku pokrokové politické reprezentace v čele s KSČ a především demonstrujícím a stávkujícím širokým lidovým vrstvám, a tak jak si přála většina národa, přijal demisi 12 zpátečnických ministrů,“ píše Hlavatý.

Ideologové hovořili o masové podpoře Klementa Gottwalda, o zájmech dělnické třídy a špatnostech kapitalismu. Podle nich jsou dějiny značně překroucené (zpochybňují například studentský pochod z 23. 2. 1948) a pamětníci si také promítali „dokument“ natočený v roce 1949 právě o Únoru.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…