Konec na ČT? Záruba přirovnal české hokejisty k rasistickému spolku, který vraždil černochy

11.02.2022 12:58

Šéfredaktor sportovní sekce České televize Robert Záruba je znám tím, že při komentování sportovních zápasů občas sáhne ke hlášce, která pobaví. Případně zlidoví. Ale tentokrát pravděpodobně přestřelil. Podívejte se sami.

Konec na ČT? Záruba přirovnal české hokejisty k rasistickému spolku, který vraždil černochy
Foto: Twitter Nory Fridrichové
Popisek: Nora Fridrichová s manželem Robertem Zárubou

Sportovní komentátor ČT Robert Záruba je znám tím, že při komentování sportovních zápasů občas sáhne ke hlášce, která pobaví. Případně zlidoví. Češi, Moravané a Slezané, kteří zažili olympiádu v japonském Naganu si dodnes pamatují Zárubův nadšený křik na téma „otevíráme zlatou bránu“ po vítězství českých hokejistů v olympijském turnaji. „Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje, jsme olympijští vítězové,“ křičel Záruba ze všech sil.

Teď komentuje hokejové přenosy z čínského Pekingu, naposledy zápas v mužském hokeji mezi Českem a Švýcarskem. Jenže právě v tomto zápase významně přestřelil. České hokejisty srovnal Ku-klux-klanem.

„Ne, to berte, prosím, s rezervou,“ dodal po chvilce.

Přenos ČT navíc spadl.

Ku-klux-klan, který v mnoha obměnách působí v USA od 19. století, je považován za krajně pravicovou, až fašistickou organizaci, která si vytkla za cíl očištění americké společnosti. Neváhala přitom vraždit různé aktivisty a terorizovat Afroameričany.

Omluva?

Na twitteru Záruba svým komentářem vyvolal značný poprask.

„Tak jsem po dlouhý době zapnul hokej na sport ČT a jsem naprosto spokojen! Nejdřív strážce morálky Záruba označí českou hráčskou formaci za Ku-klux-klan, protože jejich příjmení začínají na K a je to haha bžunda a následně to ještě před koncem první třetiny přepnou na biatlon,“ napsal jeden z diskutérů.

Do třetice zaznělo, že za tohle Zárubu zavřou.

Poslední poznámka byla směřována k Noře Fridrichové, která žije s Robertem Zárubou. „Proberte si doma s Robertem používání sousloví Ku-Klux-Klan. To se mu nepovedlo...“ dočkala se Fridrichová žádosti.

Záruba přestřelil


Záruba a Ku-klux-klan

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…