Konečná na Primě: Vláda nemyslí na lidi a za levici se vydává miliardář a PR manažer

19.05.2022 22:10

Reálnou levicovou politiku nedělá nikdo, uvedla v pořadu 360° na CNN Prima NEWS šéfka KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná kriticky na adresu lídrů opozičních stran. Vláda Petra Fialy podle ní nereflektuje současnou situaci a lidem nepomáhá.

Konečná na Primě: Vláda nemyslí na lidi a za levici se vydává miliardář a PR manažer
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Jednorázové dávky vlády podle Konečné poslouží lidem maximálně ke splacení dluhů. „Kabinet chce milionu a půl lidí tvrdit, že mají počítat to, jestli budeme mít takový nebo takový schodek rozpočtu, když nemají ani na jídlo,“ řekla Konečná, že vláda premiéra Petra Fialy (ODS) lidem v dobách extrémně vysoké inflace málo pomáhá.

Jako řešení by navrhovala zvýšení minimální mzdy, snížení DPH u základních potravin či zastropování cen pohonných hmot. K podobným krokům, které by měly neblahý vliv na státní rozpočet, vyzývá i opoziční ANO a SPD.

Celý rozhovor najdete ZDE.

Podle ní se ukazuje, že poté, co ze Sněmovny vypadly ČSSD a KSČM, nemá levice v současné době ve Sněmovně zastoupení. „Reálnou levicovou politiku nedělá nikdo, byť se tak tváří hnutí miliardáře Babiše a hnutí PR manažera Okamury. Ve volbách ale propadlo přes milion hlasů, což je hodně,“ dodala europoslankyně.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Europoslankyně Kateřina Konečná obhájila post předsedkyně KSČM. Na víkendovém sjezdu strany uvedla, že není důvod, proč by měl český občan „doplácet na konflikt mezi Ruskem a Spojenými státy, který se nyní odehrává na Ukrajině“. Uvedla, že nesouhlasí s tím, proč by měli Češi, Moravané a Slezané platit za to, že plyn a ropa nepoteče z ruských kohoutků, ale mnohem dráž z amerických a jiných. Podotkla, že Němec to ze svého statisícového platu nemá problém zaplatit – a přesto i německá vláda dělá opatření, která lidem pomáhají.

Ve vystoupení kladla důraz na sociální témata, podle ní také současná vláda dostatečně na občany nemyslí. „Zdvojnásobili cenu jízdného. Tvrdí, že na boj s drahými energiemi nejsou peníze, a přitom všichni jednotně vystoupili s tím, že hodlají za desítky miliard korun nakoupit zbraně,“ poukázala Konečná na konto členů vlády.

Uvedla, že Piráti lidem radili netopit, pak se k tomu přidalo nejezdit. „Za chvilku to bude asi nesvítit a o něco později možná nemarodit. Až to skončí u českého držet hubu a krok,“ řekla závěrem Konečná.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…