Koněv jako Masaryk! padlo. To bude vzteku

01.05.2020 13:21

Zakladatel Jazzové sekce, disident, ale podle historiků také spolupracovník se Státní bezpečností, Karel Srp, v pár řádcích zhodnotil, co se kolem nás děje. Radost pravděpodobně nebude mít starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09), ale ani komunisté a čeští umělci.

Koněv jako Masaryk! padlo. To bude vzteku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předseda Jazzové sekce Karel Srp

Někdejší disident, ale podle historiků také spolupracovník komunistické státní bezpečnosti, Karel Srp, napsal pár slov k odstranění sochy sovětského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva z náměstí Interbrigády na Praze 6. Sáhl ke srovnání s pomníky zakladatele našeho moderního státu T. G. Masaryka.

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí

„Sochu Masaryka sundavali, že střílel do dělníků - Koněva, že do fašistů. Plně chápu žluč jednoho z demolitizérců, jehož rodiče se prý vzdali českého občanství a přijali německé, aby mohli hrát alespoň druhé housle třeba u Heydrichů,“ napsal Srp.

Pokud jde o koronavirus, Srp ocenil, jak se k řešení pandemie postavila česká společnost. Neodpustil si však jedno rýpnutí do umělců.

„Zapojily se stovky neznámých pidiinstitucí. Vše z hodiny na hodinu. Bez zkušeností, praktických vědomostí - více intuitivně než podle manuálu. Bez úředního šimla. Nevznikla panika, násilí a další měsíc trpí před mikrofony pět apoštolů v rouškách. Produktivně. Zázrak! Na televizní liště jdou čísla o desetitisících mrtvých v okolních zemích a na naší vzlyká umělecký maskér: kvůli nouzovému stavu nemá práci.....“ konstatoval Srp.

A nakonec udeřil na komunisty, kteří si prý i v časech koronakrize mleli stále tu stejnou posníčku a považovali za nezbytné dehonestovat neziskové organizace.

„V éře bytí národa přece spěchá zákon o poskytování dotací neziskovkám. Hlava - nehlava. Zmordovat dobrovolníky, kteří od roku 2022 nebudou realizovat státní politiku.... jak zní paragrafované znění. Tací budou zakázáni a pokutováni od jednoho milionu do desíti milionů - Ze zákona se odvinou prováděcí předpisy a gulagů přibyde. Dobrovolné spolky musí plnit zásady vlády a daná procesní pravidla - jak soudruzi píší - a průběžné analýzy potřeb společnosti, tedy jejich sekretariátů. Chce se mi hajlovat,“ udeřil Srp na komunisty.

Podle zakladatele Jazzové sekce tím komunisté páchají sebevraždu.

„Obdivuhodné je, kterak se partaj může zasebevraždit. Pocházím z levicové rodiny. Strýc byl zavřen již v roce 1913 za urážku císaře pána, politicky byl nespolehlivý celý život; v letech 1920 až 1935 byl poslancem v Národním parlamentu za Českoslovanskou sociální demokracii. Fašisté jej sebrali již v dubnu 1939. Umlátili v Osvětimi. Můj otec utekl z nasazení v roce 1945 a 5. května vstoupil do Komunistické strany - zůstal až do smrti v r.1988. Zažil jsem domovní prohlídky při Heydrichiádě a vítal v květnu Rudou armádu. To se maminka vrátila z lágru za sabotování práce pro Velkoněmeckou Říši. Posledním zavřeným jsem byl já - to už rudá mafie z klubu KSČM možná pamatuje,“ uzavřel svou glosu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…