Konvička pohrozil, že vstoupí do politiky

25.06.2015 13:30

Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička napsal otevřený dopis premiéru Bohuslavu Sobotkovi, a to v reakci na informaci, že vláda ČR přijme uprchlíky dobrovolně a sama si je vybere. Dál tak odmítá bruselské kvóty na přerozdělování uprchlíků.

Konvička pohrozil, že vstoupí do politiky
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička a Jana Volfová na tiskové konferenci k Bloku proti islámu.

Anketa

Volili byste Martina Konvičku, kdyby vstoupil do politiky?

hlasovalo: 11171 lidí

„Opravdu rád bych věřil, že ono ‚sama vybere‘ se chce řídit bezpečnostními ohledy a tisíciletou zkušeností ze střetů evropské civilizace s militantním islámem – že máte na mysli přijímání uprchlíků křesťanských, případně ateistických či sekulárních, ohrožených islámským radikalismem,“ doufá Konvička, který pozici vlády v otázce odmítání kvót dříve chválil.

Nyní upozorňuje na úskalí, která mohou nastat v případě výběru uprchlíků.

„Zpočátku se nemusí stát nic – přijatých migrantů bude málo, možná budou převažovat ženy a děti. Postupně se situace začne zhoršovat, jak se někteří z nich napojí na radikální islámské skupiny, jiné radikalizuje trauma z pobytu v novém prostředí a zase jiné militantní propaganda evropských mešit. Objeví se anticivilizační jevy známé z islámských komunit v západní Evropě, počínaje znevolněním žen a konče ostentativním vymezováním proti domácí kultuře, kterou muslimové pokládají za méněcennou,“ konstatuje předseda Bloku proti islámu s tím, že dle něj zesílí tlaky na přijímání dalších stovek a tisíců migrantů.

Celý text najdete ZDE.

Republika se dle Konvičky ocitne na vývojové spirále vedoucí k pouličnímu násilí a „no go“ zónám, rovněž dle něj dojde k rozklížení společnosti a latentní občanské válce. „Netroufám si odhadnout časový horizont těchto událostí, může jít o dekády nebo generace, ale troufám si tvrdit, že rozhodující chvíle je nyní – za vaší vlády. Nezávidím vám to – jste muž, jehož kroky mohou zachránit, nebo naopak zničit tuto zemi,“ oslovuje Konvička Sobotku. „Pokud má vaše ‚vybereme si sami‘ pouze zamaskovat ústupky silám tlačícím na přijetí kvót, veřejnost to zjistí – a neodpustí vám to,“ říká s varováním, že v tom případě by se Sobotka stal neoblíbeným mužem. 

„Já bych se naopak stal mužem ještě populárnějším, sotva konstituovaný Blok proti islámu by se musel přeměnit v politickou stranu a mně samotnému by nezbylo, než přijmout novou výzvu a vstoupit na politické kolbiště. Vaši voliči by se stali mými voliči. Nejsem z toho nijak nadšen. Jsem totiž jeden ze vzácných šťastlivců, kteří vášnivě milují svou práci – bádání na téma ekologické entomologie, přednášení, přípravu a vedení studentských exkursí, kamarádské vztahy s kolegy a studenty. O to vše bych vstupem do politiky přišel. Pravděpodobně by to ale ještě víc bolelo vás – podobně zajímavá práce, jako je ta moje, by vás po volebním debaklu nikde nečekala,“ zkonstatoval Konvička závěrem s výzvou, aby Sobotka odmítl islámskou imigraci a limitoval „výběr“ přijímaných na křesťany a ateisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…