Konvička varoval z rádia: Začíná to tu připomínat Řím těsně před pádem říše

10.06.2015 19:14

Docent Martin Konvička z Bloku proti islámu zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Petici tohoto bloku podepsalo přes 46 tisíc lidí, což je podle hosta za tři týdny skvělý výsledek. Vychválil prezidenta Miloše Zemana a jasně popsal, z čeho má obavu.

Konvička varoval z rádia: Začíná to tu připomínat Řím těsně před pádem říše
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička a Jana Volfová na tiskové konferenci k Bloku proti islámu.

„Ta petice vyzývá vládu, aby v žádném případě nepřistupovala na bruselské kvóty, ale aby si v tom ponechala samostatnost. To není proto, že mi nechceme pomáhat lidem v ohrožení, ale je to proto, že do Evropy teď míří tisíce mladých mužů ze subsaharské Afriky, nikdo nad tím nemá kontrolu a může to vést k rozklížení společnosti, podobně jako k tomu došlo na konci Římské říše při stěhování národů,“ podotkl host.

Varoval také před tím, že muslimští radikálové žijí i u nás, ale zatím se neprojevují, neboť se drží doporučovaného pravidla, aby nevystupovali radikálně, dokud nebudou tvořit deset procent v dané společnosti. V této souvislosti vyzdvihl i názory prezidenta Miloše Zemana, který si je podle Konvičky vědom rizik s islámem spojených.

Ve vysílání také prozradil, že se mu zatím dařilo sladit tuto „politickou práci“ s prací na Jihočeské univerzitě, ale jak činnost narůstá, jde vlastně o dvě práce na plný úvazek, které lze stíhat jen těžko. Přátelé muslimů v Česku si prý dokonce stěžovali na Konvičku na akademické půdě, ale prozatím to ustál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…