Kopaná o dotace. Poslanec STAN Farský touží fláknout Babišem o zem a zmocnit se jich místo něj

12.07.2021 15:28 | Ze sítí

I včerejší utkání EURO 2020 mezi Itálií a Anglií vstoupilo do české politiky. Záběr, jak italský hráč fauluje anglického, použil poslanec Starostů a nezávislých Jan Farský. Jenže fotka se brzy obrátila proti nim. A na internetu se pak objevila parodie, která by jinde byla asi označena za podporu lynčování. „Geniové ze STANu!“ kopl si šéfredaktor MF Dnes.

Kopaná o dotace. Poslanec STAN Farský touží fláknout Babišem o zem a zmocnit se jich místo něj
Foto: Repro Youtube
Popisek: Italský faul na anglického hráče

Anketa

Pokud denní počet nakažených covidem-19 opět vzroste do tisíců, budete pro zavírání restaurací a obchodů?

37%
hlasovalo: 9563 lidí
Z včerejšího fotbalového utkání mezi Itálií a Anglií si Česko odneslo jeden ikonický obrázek. Na něm italský hráč Giorgio Chiellini strhává zezadu za trikot hráče Anglie Bukaya Saku. Politiku do fotbalu vnesl poslanec STANu Jan Farský.

„Korupce je rozkrádání a rozklad. Nejde nad ní úplně vyhrát, ale musí se s ní bojovat. Otevřeností, zmenšením státu, jasným oddělením veřejného a soukromého. A právě tady jsou miliardy, které potřebujeme. Andrej Babiš se svým střetem zájmů nemá a nemůže mít nárok na dotace. A my budeme aktivně bránit tomu, aby se obohacoval na úkor lidí v naší zemi,“ prohlásil Farský.

A přidal obrázek, na kterém Piráti a Starostové drží za límec Andreje Babiše, kterému utíká míč v podobě dotací.

Obrázek si už ale žije vlastním životem a na internetu přibývají další parodie. Na jednom z nich se Piráti a Starostové chytají za límec sami svou kampaní. A další internetový vtipálek spojil dřívější obrázek Jakuba Michálka s lasem. Tím Michálek chytá utíkajícího černošského hráče. Vzhledem k tomu, jaká panuje na britských ostrovech atmosféra ohledně rasismu, je zřejmě lepší, že obrázek zůstává zatím jen na českém internetu.

Už se ale objevila verze, kde Piráty a Starosty drží zákeřně za límec „výmysly šířené členy ODS“, zatímco se Andrej Babiš směje.

Komentář připojil také šéfredaktor Mladé fronty DNES, Jaroslav Plesl. „Symbolika naprosto dokonalá. A ještě si k tomu faulu vybrali fotku černýho hráče. Geniové ze STANu!“ kopl si a odhadl, že Farskému příspěvek na zdi dlouho nevydrží. „To je ostatně celá letošní kampaň Pirátů a Stanařů: Postni a Smaž. Teda smaž jako odstraň...“ okomentoval.

A přidal ještě jednu glosu: „Kdyby se po zápase v Maďarsku dělo to, co v Anglii, tak EU do Budapešti pošle tanky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…