Kopání do auta, křik „Česko není Rusko“: VIDEO z Václaváku

10.05.2018 8:46

Na Václavském náměstí v Praze to zase jednou vřelo. Ozývala se sprostá slova. Výkřiky „hanba, hanba“ a heslo „Česko není Rusko“. Proti sobě stanuli zastánci Ruské federace s ruskými vlajkami a stoupenci České republiky a EU s českými vlajkami a vlajkami Evropské unie. Málem došlo i na pěstní potyčku.

Kopání do auta, křik „Česko není Rusko“: VIDEO z Václaváku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace aktivistické skupiny AUVA (Andrejovy účtenky vrátíme Andrejovi) nazvaná Babiši odstupte! Obětí totality už bylo dost, nepřipusťme další! Protestovat bude proti vládě podporované komunisty a extremisty

Ve středu v podvečer se v centru Prahy sešli stovky lidí, aby dali najevo, že se jim ani trochu nelíbí faktický návrat komunistů k moci. Dveře jim otevřel trestně stíhaný premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Demonstraci však narušili stoupenci Ruské federace, kteří na akci dorazili s ruskými vlajkami a ruskými nápisy. Video ze střetu mezi oběma skupinami koluje po sociální síti Facebook.

Proruští aktivisté zvedli demonstrantům tep. Lidé kopali do aut, která vezla ruské vlajky. Padlo pár ostrých slov ale také úderů na kapotu vozů. Z jednoho z automobilů s ruskou vlajkou vystoupil muž, který se chtěl pustit do potyčky s demonstranty, ale policisté, kteří celou akci hlídali, pána přivedli k rozumu a bleskově ho přiměli posadit se zpátky do auty. „Hanba, Hanba,“ křičeli na řidiče rozzlobení demonstranti. „Rusáci, Rusáci,“ křičeli demonstranti, kteří se dostávali do varu, když viděli ruské nápisy na autech a ruské vlajky. „Česko není Rusko, Česko není Rusko,“ hřmělo také na Václavském náměstí.

Jeden z řidičů o svou ruskou vlajku přišel. Demonstranti mu ji strhli z vozu a zahodili. Místo ruských vlajek mávali demonstranti vlajkami českými. Nechyběly ani vlajky EU a transparenty s logem TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…