Korán je džihád, Mohamed je džihádista. Sledovali jsme Hampla, Velebu, Lidinského a další na konferenci o islámu, zaštítěné prezidentem

27.10.2015 19:53

REPORTÁŽ Tragická role Angely Merkelové, hrozba války a džihádu. Silná slova zněla na konferenci Evropa, imigrace a islám, které dal záštitu prezident Miloš Zeman. „Islám je politický a náboženský systém a kompletní civilizační doktrína,“ definoval Bill Warner, prezident Centra pro studium politického islámu, a zároveň zmínil: „Islám není problém, my jsme problém.“

Korán je džihád, Mohamed je džihádista. Sledovali jsme Hampla, Velebu, Lidinského a další na konferenci o islámu, zaštítěné prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seminář o islámu v hotelu Svornost konaný pod záštitou prezidenta Miloše Zemana

Anketa

Prezident Zeman řekl, že uprchlíci používají své malé děti jako živé štíty. Vadí vám toto prohlášení?

3%
97%
hlasovalo: 13250 lidí

Konferenci Evropa imigrace a islám zahájil předseda senátorského klubu Jan Veleba: „Dnešní svět a zejména Evropa se dostaly vinou špatné politiky monopolárního světa do situace, která nemá příliš východisek.“ Konstatoval, že EU nezvládla situaci a valí se do ní tisíce migrantů: „Zvlášť tragická je role, kterou sehrála německá kancléřka Angela Merkelová,“ podotkl Veleba, který také vysvětlil, že „vzniká nebezpečný stav, jenž může skončit chaosem, a pravděpodobné jsou sociální výbuchy“.

„Lze si jen přát, aby migrační epopej neskončila válkou,“ dodal. V médiích podle něj trvá autobruselcenzura. „I to je důvod, proč pořádáme tuto konferenci, nad kterou poskytl záštitu prezident Miloš Zeman,“ uvedl. Pak vysvětlil, jaké problémy provázely pořádání konference, a zalitoval, že nebylo možné ji uspořádat v Senátu nebo v Emauzském klášteře.

O bezpečnostních rizicích masové imigrace do Evropy pak mluvil válečný veterán, předseda strany Úsvit – Národní koalice Miroslav Lidinský. Upozornil, že má osobní zkušenost s radikálním islámem.  „Základní bezpečnostní riziko je terorismus,“ uvedl Lidinský a pokračoval: „Spojitost mezi 'osamělými vlky' lze předpokládat v imigrační vlně,“ podotkl s tím, že jsou informace o tom, že v migrační vlně jsou začleněni jednotlivci, kteří mají za úkol se rozmístit do států a pak začít působit. „To je bezpečnostní riziko pro ČR číslo jedna,“ upozornil Lidinský.

Zároveň zmínil, že republika by mohla mít větší technické vybavení, aby byli uprchlíci zachyceni přímo u hranic a nedostávali se do vnitrozemí. Připomenul, že migranti jsou umístění do detenčních zařízení. „Řešení konfliktu by mělo probíhat na území nebo vedle území problémových států,“ doporučil. Uvedl i to, že někteří běženci používají GPS a postupují mimo běžné migrační trasy. „Policisté jsou vyčerpaní,“ upozornil.

Warner: Islámský kalendář nezačíná sepsáním koránu, ale migrací

Velmi zajímavý vstup pak přednesl Bill Warner, prezident Centra pro studium politického islámu. „Islámský kalendář byl započat právě imigrací. Islámský kalendář nezačíná sepsáním koránu, ale migrací,“ uvedl také Warner, který popsal, jakým způsobem se zvyšoval počet muslimů za života Mohameda. „Původní kultura je naprosto zlikvidována. Tento vzorec neplatí jen pro Turecko, ale další země,“ zhodnotil. „Co to pohání? Doktrína islámu. Celý islám je založen na koránu a Mohamedovi. Jsou dva korány, mírový a druhý, který je plný džihádu,“ uvedl. Pravidlo je, že ten novější má silnější hodnotu, ale původní stále platí.  

„To je důvod, proč se není schopen islám přizpůsobit, proč není schopen se poevropštit. Korán rozděluje lidi na muslimy a nevěřící,“ dodal.

Korán popisuje také vztah k těm, kteří nevyznávají islám. „Politický islám určuje vztah mezi islámem a vámi. Ještě chci vysvětlit, proč má islám na vše dvě odpovědi? Vždy je možné vidět vše ze dvou pohledů,“ uvedl dále Warner s tím, že jeden pohled je pozitivní a druhý negativní.

„Jsou dva Mohamedové, jeden učí religii a druhý je džihádista. Tomu se říká dualismus, islám má dvě odpovědi na jednu věc, dva moduly chování, chovat se hezky, druhá je být utlačovatelem. Můj závěr k tomuto tématu je, že existuje objektivní znalost o islámu, která je naprosto faktická: Islám je politický a náboženský systém a kompletní civilizační doktrína,“ doplnil a zároveň vysvětlil, že máme nástroje, jak se k islámu postavit: „Islám není problém, my jsme problém,“ uzavřel.

Hampl: „Proč se nebráníme? Proč se naše civilizace nebrání?“

Sociální konstrukce reality jako nástroj islamizace i deislamizace. Takový byl název přednášky sociologa Petra Hampla: „Proč se nebráníme? Proč se naše civilizace nebrání?“ položil sociolog řečnickou otázku. Nejdřív vysvětlil princip sociální kontroly, což je souhrn pravidel k udržení společnosti. „Islámské komunity mají tendenci samy o sobě růst a způsobují i neustálý růst agresivity,“ konstatoval Hampl.

„Zatímco v budování národního hospodářství je účelné, aby každý sledoval racionální zájem, jsou situace, kdy sledování racionálního zájmu je destruktivní,“ uvedl také v rámci své přednášky Hampl. Zmínil i to, že morálka nevydrží dlouho, je-li mnohem výhodnější chovat se jinak. Důležitou roli podle Hampla pak hraje i rostoucí role byrokracie, která nahrazuje sociální kontrolu.

O obraně vůči politickému islámu pak hovořil Václav Janoušek, předseda Institutu mezikulturních studií. „Islám je z velké části politická ideologie,“ konstatoval. Zároveň ujistil, že úsilí o šíření islámu může mít různou podobu. Na konferenci vystoupili i další řečníci se zajímavými přednáškami. Jejich obsah budou ParlamentníListy.cz postupně zveřejňovat.

Konferenci pořádal senátorský klub SPO, KSČM a Severočech ve spolupráci s Institutem mezikulturních studií a pod záštitou prezidenta České republiky Miloše Zemana.

reklama

autor: Daniela Černá

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…