Koronavirus: Zeman se vysmál „syslům“ jídla. A Hrad přidal i výrazně drsnější slova

08.03.2020 18:28

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se na svém twitterovém profilu vyjádřil opakovaně k hrozbě koronaviru. V neděli večer mimo jiné sdílel prohlášení prezidenta republiky Miloše Zemana. Ten se vysmál těm, kteří si v poslední době nakupovali jídlo do zásoby.

Koronavirus: Zeman se vysmál „syslům“ jídla. A Hrad přidal i výrazně drsnější slova
Foto: Repro ČT
Popisek: Prezident Zeman ve sněmovně komentuje státní rozpočet

„Přátelé, chtěl bych vás vyzvat, abychom si především zachovali chladnou hlavu, protože nejhorší, co by nás mohlo potkat, je strach. Strach oslabuje. Plně podporuji opatření vlády i Bezpečnostní rady státu, ale chtěl bych varovat před hysterií nebo panikou, a to bych chtěl ilustrovat na nákupní horečce. Byl jsem informován, že naše velkoobchodní sklady jsou přeplněny potravinami a že pokud je někde nějaký nedostatek, tak jen kvůli tomu, že je málo dodávkových aut, aby to včas rozvezla do obchodních středisek,“ přinesl slova prezidenta Miloše Zemana hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Anketa

Je vám líto migrantů na řecko-turecké hranici?

3%
97%
hlasovalo: 13650 lidí

Zeman ve svém prohlášení dále pokračoval tím, co viděl na internetu. „Nedávno jsem na internetu našel krásný inzerát. Prodám šest tisíc konzerv lančmítu. Značka: v pondělí jsem trochu zazmatkoval. Já lituji ty, kteří teď budou mít k večeři půl roku střídavě rýži a střídavě těstoviny, ale mohou si za to sami,“ uvedl Zeman.

„Takže ještě jednou, prosím vás o klid a buďme si vědomi toho, že i tato epidemie, jako mnohé předchozí, přejde,“ uzavřel Zeman.

POZOR ??

Důležité prohlášení prezidenta republiky ???? Miloše Zemana k situaci v souvislosti s hrozbou šíření koronaviru v České republice: pic.twitter.com/2tLrb9wSjb

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) March 8, 2020

„Už prosím mlčte, vy všichni, kteří v čase ohrožení lidských životů nemocí jen svár roznášíte. Už prosím mlčte! Pomozte nezištně bližním, pomozte nezištně této zemi. Zapřísahám vás, uzavřete svá ústa a slova vyvolávající rozbroje nepronášejte,“ poznamenal včera také Ovčáček.

Už prosím mlčte, vy všichni, kteří
v čase ohrožení lidských životů nemocí jen svár roznášíte. Už prosím mlčte!

Pomozte nezištně bližním, pomozte nezištně této zemi. Zapřísahám vás, uzavřete svá ústa a slova vyvolávající rozbroje nepronášejte.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) March 7, 2020

„Sobci, kteří odjíždí do Itálie na lyžovačku nebo ignorují po návratu karanténu, by si měli uvědomit: kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta,“ vzal si na paškál hradní mluvčí také cestovatele.

Sobci, kteří odjíždí do Itálie na lyžovačku nebo ignorují po návratu karanténu, by si měli uvědomit:

Kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.https://t.co/zJsje88p5e

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) March 7, 2020

Česko má aktuálně 31 případů nakažených osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…