Koronavirus teprve udeří. Ve střední Evropě ho neberou vážně, píše prestižní časopis

16.07.2020 11:10

Ve střední Evropě se zdá, že je pandemie koronaviru v rámci možností pod kontrolou, jenže v jiných částech světa tomu tak není. V USA přibývají desítky tisíc nakažených lidí denně, v Jižní Americe s virem také bojují a v Asii se možná objevuje další koronavirová vlna. Skutečnost, že ve světě potkala nemoc covid-19 už 13 milionů lidí, naznačuje, že čínský virus pravděpodobně neřekl poslední slovo. V tomto duchu se vyjadřuje i prestižní časopis Lancet.

Koronavirus teprve udeří. Ve střední Evropě ho neberou vážně, píše prestižní časopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Prestižní lékařský časopis Lancet varuje, že nejhorší koronavirové řádění svět možná teprve česká. Českým čtenářům přinesl informace z prestižního časopisu Deník N. Koronavirem už se nakazilo na 134 milionů lidí a téměř 600 tisíc nemocných opustilo tento svět.

Magazín upozorňuje, že od 25. června jsme každý den zaznamenali minimálně 160 tisíc nových případů nákazy. V neděli padl rekord, když Světová zdravotnická organizace (WHO) oznámila, že na celém světě přibylo přes 230 tisíc nových případů. Dosavadní rekord – 228 tisíc infikovaných – platil pouze dva dny,“ uvedl varovně Deník N.

Čísla rostou v USA, v Jižní Americe, ale také v Rusku, na Blízkém východě a v Indii. Jen v americkém státě Florida bylo v jeden den zachyceno více než 15 tisíc nakažených. Vzhledem k tomu, jak dosud americký prezident Donald Trump k pademii koronaviru přistupoval, nelze vyloučit, že čísla dál porostou. Mohou růst také v Brazílii, v Saúdské Arábii, v Íránu a i jinde ve světě. Kupříkladu Izrael zažívá už druhou vlnu koronaviru.

„Ve střední Evropě je podle epidemiologů problém, že lidé už nemoc neberou vážně, protože se s ní prakticky nesetkali,“ upozornil také server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…