Korupční skandál německých imigračních úředníků sahá až k Merkelové. Advokát Irfan žil intimně s šéfkou úřadu a svážel jí imigranty ke schválení autobusy z celé země

12.06.2018 20:36

Skandál, týkající se korupce na migračním úřadu v Brémách, kdy tamní vedoucí údajně zajistila neoprávněné udělení azylu zhruba u 1200 žadatelů, nabývá stále větších rozměrů. Do hry nyní vstupuje i německá kancléřka Angela Merkelová, která prý na pochybení byla několikrát upozorňována, informoval server Novinky.cz.

Korupční skandál německých imigračních úředníků sahá až k Merkelové. Advokát Irfan žil intimně s šéfkou úřadu a svážel jí imigranty ke schválení autobusy z celé země
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

Frank-Jürgen Weise, který z pověření Merkelové řídil Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) od října 2015 do prosince 2016, totiž podle důvěrných zpráv, ke kterým se dostal nedělník Bild am Sonntag, prý v březnu a květnu 2017 v osobních rozhovorech německou kancléřku informoval o přetížení zaměstnanců a chaosu v úřadě.

Weis dokonce na konci roku 2017 prý sepsal pro kancléřku závěrečnou zprávu, kde jí upozorňoval na nedostatky v řízení úřadu a zdůrazňoval i závažná pochybení spolkovému ministerstvu vnitra. „Ještě nikdy jsem se během své profesní kariéry nesetkal s tak špatným stavem úřadu,“ napsal. Jednalo se hlavně o to, že jistá Ulrike B., šéfka brémského úřadu, měla udělit neoprávněně azyl nejméně 1200 migrantům.

Původní zdroj ZDE

Jednalo se převážně o Kurdy a většina z nich byla klienty právníků Irfana C., se kterým Ulrike B. údajně udržovala intimní vztah. Cahita T. Irfan C. svážel autobusem své klienty do Brém z jiných částí SRN. Vyšetřovatelé nyní zkoumají, zda šlo o nedbalost nebo korupční záměr. BAMF během následujícího čtvrt roku prověří všechny kladně vyřízené žádosti z brémské pobočky od roku 2000. Dosavadní prověřování podle ní ukázalo, že bude zapotřebí zrušit třetinu všech zkontrolovaných žádostí schválených v Brémách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…