Kotrouš zatím do služby nenastoupí, je v pracovní neschopnosti

22.02.2012 16:23

Bývalý šéf pražské městské policie Vladimír Kotrouš po propuštění z vazby zatím do služby u strážníků nenastoupí. Od dnešního dne je v pracovní neschopnosti, řekl náměstek Ludvík Klema, který je pověřen vedením městské policie. Kotrouš čelí obvinění z korupce.

Kotrouš zatím do služby nenastoupí, je v pracovní neschopnosti
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Kotrouš byl po zatčení přeřazen na místo strážníka a byl postaven mimo službu. Vazební věznici, v níž byl kvůli obavě, že by mohl ovlivňovat svědky nebo mařit vyšetřování, opustil v pondělí. O jeho propuštění rozhodl městský soud v Praze. Státní zástupce nyní rozhoduje o tom, zda Kotrouše obžaluje. "Budeme čekat na rozhodnutí státního zástupce, které by mělo padnout zřejmě v polovině března," uvedl Klema. "Do doby pravomocného rozhodnutí zůstává (Kotrouš) dál zaměstnancem městské policie," doplnil.

S Kotroušem se nesejdu, říká primátor

Město zatím výběrové řízení na nového ředitele nevyhlásilo. "Nemám důvod se s panem Kotroušem setkat. Není již ředitelem městské policie, proto nepodléhá mé přímé podřízenosti," uvedl na dotaz ČTK primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Policie Kotrouše stíhá pro trestný čin přijetí úplatku. Podle detektivů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) jeho obvinění souvisí s přidělením několikamilionové zakázky pro městskou policii. Případ se podle médií týká firmy Jíša autoservis, která se stará o vozy pražských strážníků. Kriminalisté ale prověřují Kotroušovo jednání i v několika dalších zakázkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…