Kubera? Lidé mu věřili, i když ODS šla od porážky k porážce, uvedl prorektor CEVRO Institutu Mrklas

20.01.2020 13:58

Odešel člověk, který sršel vtipem a udržel si důvěru voličů i v době, kdy tato strana šla od porážky k porážce. Měl za sebou také jasné výsledky v podobě prosperujícího města Teplice. Těmito slovy ohodnotil Jaroslava Kuberu politolog Ladislav Mrklas.

Kubera? Lidé mu věřili, i když ODS šla od porážky k porážce, uvedl prorektor CEVRO Institutu Mrklas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

Politolog Ladislav Mrklas z vysoké školy Cevro Institut poznamenal, že z hlediska ústavního systému se nestalo nic, s čím by si politický systém neporadil. Předseda Senátu momentálně nesupluje pravomoci prezidenta.

„Je to prostě život, který přinesl tuto nepříjemnou situaci, a musí se to vyřešit co nejdříve,“ uvedl Mrklas s tím, že dříve či později si Senát zvolí svého nového předsedu, ale napřed proběhne pohřeb tohoto významného politika. Šlo o osobnost uznávanou velkou částí politického spektra,“ zdůraznil Mrklas.

V dohledné době proběhnou také senátní volby na Teplicku, aby i Teplice měly svého senátora.

Když měl zavzpomínat na samotného Kuberu, zavzpomínal na něj jako na svérázného muže.

„Jaroslav Kubera byl nepochybně svérázná osobnost a to je rys, který mu umožnil přežít i dobu, kdy ODS šla od porážky k porážce. Bylo to jednak dáno jeho osobností, jeho náturou, byl to člověk, který sršel vtipem a měl za sebou výsledky v podobě prosperujícího města. Patřil také ke tvůrcům senátní kultury,“ pravil Mrklas. „On byl nepřehlédnutelný,“ dodal.

Skutečnost, že nebyl ve vedení ODS, prý Kuberovi uvolňovala ruce, mohl si dovolit své spolustraníky kritizovat a také tak činil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…