Kubera se prý bojí popravy. Babišův deník se obsáhle rozepsal o problémech jeho království

16.09.2014 8:16

Kdysi se říkávalo, že v některých obvodech může za ODS vyhrávat volby i tenisová raketa Václava Klause. Nyní podle MF Dnes ztrácí strana i své poslední bašty. V podzimních komunálních volbách se prý musí o výsledek obávat i Jaroslav Kubera, dlouhá léta suverénní vítěz všech voleb v Teplicích.

Kubera se prý bojí popravy. Babišův deník se obsáhle rozepsal o problémech jeho království
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Deník vlastněný šéfem konkurenčního hnutí ANO Andrejem Babišem uvádí svůj text velkým titulkem „Modrý král se bojí popravy“. Primátor, který byl dvacet let pro občanské demokraty jistotou velkého úspěchu, se prý poprvé obává o výsledek.

„Letos to budou nejsložitější volby,“ cituje deník samotného Kuberu. V minulosti mu proti drahým kampaním konkurence stačila minimalistická kampaň k takovému vítězství, že si mohl sám sestavit městskou radu. Nyní se však prý sešel hrozivý sešup pověsti jeho ODS s nechutí některých k pokračování jeho vyhlášené úsporné politiky. Navíc má prý výrazně větší konkurenci.

„Vyrojila se různá rychlokvašená hnutí složená z lidí bez ideového ukotvení, kteří už prošli kdejakou stranou. Kandidátky vznikaly někde v hospodě a oni dokážou jen kritizovat a slibovat nesplnitelné,“ rozjel se dlouholetý starosta.

Ten se chlubí především vyrovnaným hospodařením města, které nemá dluhy a dokonce v kase téměř půlmiliardovou rezervu. Druhým Kuberovým lákadlem vždy byly komunální služby zdarma, byť Kubera přiznává, že tuto velkorysost financuje například z příjmů, které má město z provozu heren.

Úsporná politika však prý začíná některým Tepličanům vadit a peníze by raději investovali do rozvoje města. Vadí jim prý, že do akvacentra musí jezdit do sousedního okresu do Mostu, cyklostezka je až v Ústí nad Labem, a bruslit musí jezdit do Bíliny, protože z chátrajícího teplického zimního stadionu zbyly jen ruiny, které hyzdí město. Kubera přitom v minulých volbách sliboval vlastní městskou halu.

Nedostatečné vyžití Tepličanů si za své volební téma vzalo například sdružení Pro sport a zdraví, které se známým exposlancem Petrem Bendou na čtvrtém místě kandidátky například slibuje, že v místním lesoparku vybuduje cyklostezku. „To není tak jednoduché, narazí tam na žabičkáře a stromkaře,“ varuje Kubera před komplikacemi.

Dalším tématem, které v komunálních volbách může rezonovat, je kromě některých zchátralých budov v centru i benevolentní přístup k neukázněným lázeňským hostům z arabských zemí, kteří se stali postrachem městských parků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…