Kubera se rozparádil na kongresu ODS. Promluvil o Dienstbierovi a Šabatové

17.01.2016 15:52

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) znovu dokázal, že umí zaujmout; na kongresu ODS sršel vtipem, ale pronášel také velmi varovná slova, z nich mohlo delegátům kongresu pěkně zatrnout. Nijak nešetřil ani prezidenta Miloše Zemana. Informuje o tom server iDnes.cz.

Kubera se rozparádil na kongresu ODS. Promluvil o Dienstbierovi a Šabatové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

Evropu by před migranty ochránila ochota použít proti přistěhovalcům násilí. Tato slova pronesl na končícím kongresu ODS senátor a primátor Teplic Jaroslav Kubera. Pokud si snad někdo myslí, že nám pomůže nějaká návratová politika, prý se plete, nebo dokonce lže. „Není ani kam, ani jak,“ prohlásil šéf senátního klubu občanských demokratů.

Nemáme prý mnoho možností, pokud EU nepoužije proti uprchlíkům sílu. „Co nám zbývá? Nedovolit aby imigrační vlnu řídil Dienstbier,“ doplnil. Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) nebo ombudsmanka Anna Šabatová. Takoví lidé ho přivádějí k šílenství. Kubera se vyjádřil i k prezidentovi Miloši Zemanovi, ten sice v předvolební kampani sliboval, že bude spojovat společnost, jenže dělá přesný opak.

Delegáty ovšem i rozesmál. Vymyslel si totiž heslo na příští prezidentskou volbu, které by se zřejmě rád zúčastnil. „Nejsme tam, co si myslíte,“ nastínil se smíchem. Vyzval také k uzákonění zákazu zákazů a regulaci regulací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…