Kubice o korupci: Za půl roku se to tu nezmění v království boží

16.09.2011 9:20

Když se ministrem vnitra stal Jan Kubice, veřejnost očekávala, že se konečně zatočí s korupcí. Sám Kubice toto nadšení mírní, jeden ministr podle něj nemůže dělat zázraky.

Kubice o korupci: Za půl roku se to tu nezmění v království boží
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

"Samozřejmě že cítím určité očekávání od lidí, ale není to tak, že by se někdo stal ministrem vnitra a za půl roku by se Česká republika změnila v království boží," řekl Kubice v rozhovoru pro časopis Instinkt. "Tak to není. Je to dlouhodobý proces."

Jediné, co může on ze své pozice momentálně dělat, je nebránit policii ve vyšetřování. "Z mé strany má stoprocentně volnou ruku," zdůraznil. Nehodlá zasahovat ani ve věci vrchních pozic. "Každá vláda mění policejního prezidenta. To se stalo v naší zemi zvykem. Já, jak jste si asi všiml, jsem policejního prezidenta nevyměnil. Nechal jsem tam pana plukovníka Lessyho."

Nehodlá ani reformovat policii. "Jak se to (současná situace - pozn. redakce) dá zlepšit - že si policie dokončí svou reformu podle sebe. Ne že jí to někdo naordinuje. A na této reformě teď pracuje komise, ve které jsou tři krajští ředitelé a z každého vyššího stupně řízení zástupce. Tato komise má zmonitorovat management Policie ČR a hledat jeho rezervy."

Zevnitř reformovaná policie pak bude mít větší šanci bojovat s kriminálníky na všech úrovních. I s těmi vysoce postavenými a v současnosti v praxi nedotknutelnými.

Čtěte:

Fendrych: Kubice řádí jak savo. Odnáměstkovává...

Vyhodí Kubice Lessyho? Prý se nechová jako šéf policie

Kubice a Hruška ostře k Paroubkovi. Lže a používá stalinské metody

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…