Kunda, kunda, kunda... To už znáte. A teď video, které dělá hlupáka z Bohuslava Sobotky

08.07.2015 20:44

Premiér Bohuslav Sobotka není považován za ztělesnění politického charismatu, přesto však již několik měsíců okouzluje internet. Z jeho projevu před evropskými sociálními demokraty totiž vznikla žertovná píseň, jejímž tématem je angličtina ministerského předsedy.

Kunda, kunda, kunda... To už znáte. A teď  video, které dělá hlupáka z Bohuslava Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek a Bohuslav Sobotka při demonstrativním chemickém pokusu

Bývalí a současní sociálnědemokratičtí premiéři jsou oblíbeným cílem vtipálků. O Jiřím Paroubkovi lze na internetu najít množství žertovných materiálů, ovšem nejčastěji napodobovaným je, zejména po svém zvolení prezidentem, Miloš Zeman.

Známým se stalo například video, které si pohrává s prezidentovým slavným posledním vystoupením v Hovorech z Lán v Českém rozhlase. To vešlo ve známost Zemanovým označením skupiny Pussy Riot za „kurvy“ a jejich tvorby dnes již okřídleným spojením „kunda sem, kunda tam“. Tvůrce videa si s prezidentovými výroky vyhrál a sestavil z nich celou píseň, která graduje v refrénu rytmickým „kunda sem, kunda tam“.

PÍSEŇ S MILOŠEM ZEMANEM V LÁNECH ZDE

Tento internetový šlágr ovšem nebyl první písňovou variací na veřejné vystoupení Miloše Zemana. Poprvé prezident zaujal tvůrce remixů při svém projevu před Evropským parlamentem v Bruselu, když si vzali na paškál jeho angličtinu. Prezident sice pronášel anglický projev zpatra, autory však zaujala více jeho výslovnost. Zejména pak v místě, kde přirovnával steak, kterým jej v bruselské jídelně pohostili, ke žvýkačce. Spojení „like a bouble gum“, jehož poslední slovo však v prezidentově podání vyznělo spíš jako „bum“, rovněž zlidovělo.

PÍSEŇ S MILOŠEM ZEMANEM V BRUSELU ZDE

Prezident však nyní již není sám, komu se smějí pro český přízvuk v anglických projevech. Hvězdou je v tomto směru již několik měsíců premiér Bohuslav Sobotka se svým vystoupením na sjezdu evropských sociálních demokratů. Předseda ČSSD tam hovořil o roce 1989, obnově strany i demokracie, ambicích pro příští volební období či modernizaci moderního zotročování. Spíše než zásadní myšlenky však zaujal jeho přízvuk, jímž svůj anglický projev z papíru předčítal.

Sobotkův projev předznamenalo již nepovedené úvodní oslovení „Dear friends“. Následně se v písni několikrát opakuje Sobotkovo slovo „blik“. Vracející se konstantou celé písně je pak Sobotkovo ostře česky pronesené „no more“, které vyznívá i jako rada tvůrců videa premiéru Sobotkovi.

Vrcholem Sobotkova songu je však závěrečný pokus o ležérní „take it easy“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…