Kvůli chybám pošty skončila žena v exekuci

29.04.2012 19:01

Přestože Renata Hovorková zaplatila své daně včas, skončila v exekuci a málem přišla o dvacet tisíc korun. Kvůli chybám České pošty musela poctivá žena zaplatit přes čtyři tisíce korun. Zlobí se ale hlavně kvůli zničené pověsti.

Kvůli chybám pošty skončila žena v exekuci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

O odeslání daní v loňském červenci Renata Hovorková poprosila svou matku. Částku 22 tisíc korun tedy matka odeslala finančnímu úřadu za ni. Jenže začátkem dubna letošního roku se Renatě Hovorkové ozvala exekuce. „Zaměstnavatel mi strhnul 11 tisíc z platu na základě exekučního příkazu finančního úřadu jako alikvotní část na úhradu této daně,“ popisuje pro server lidovky.cz Hovorková.

Když žena zjišťovala, proč skončila v exekuci, zjistila, že došlo hned k několika chybám pošty. Matka Hovorkové sice špatně vyplnila číslo účtu na složence, ale hned v zápětí pochybil i zaměstnanec pošty. Ten podle poštovní ombudsmanky Zuzany Kvášové nezkontroloval shodnost údajů na obou dílech předmětné poukázky.

Málem přišla o 22 tisíc

Jenže tím pochybení nekončí. Žena ihned volala na finanční úřad, aby zjistila, proč ji nikdo neupozornil, že jí hrozí exekuce. „Sdělili mi, že se jim dopis vrátil, protože jsem si ho nepřevzala," vysvětluje pro lidovky.cz. Háček byl ale v tom, že se v mezidobí Hovorková přestěhovala. Pošta ji však na novou adresu upozornění z úřadu neposlala.

Hovorková navíc kromě exekuce málem přišla i o odeslaných 22 tisíc. Podala totiž na poště reklamaci a ti ji sdělili, že peníze leží osm měsíců na neodbytném účtu, říká. Pokud by si je nevyzvedla další čtyři měsíce, částka by podle pravidel firmy propadla.

Chyby pošty Hovorkovou zatím přišly na 4 200 korun kvůli prodlení a exekučnímu poplatku. Nárok na její peníze teď firma bude posuzovat. Ženu ale spíš než tato částka trápí zničená pověst.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čižinskému pod nosem! Obnažená „umělkyně“ se producírovala před dětmi

18:34 Čižinskému pod nosem! Obnažená „umělkyně“ se producírovala před dětmi

Umělkyně Kateřina Olivová opět budí kontroverze. Tentokrát po internetu koluje video, jak celá obnaž…