Lampasák kontroluje rajóny... Holec se neudržel u prezidentova výletu

21.07.2023 20:25 | Monitoring

„Petr Pavel se prostě vrací do své minulosti. Tomu neutečete,“ zhodnotil komentátor Petr Holec během svého pořadu cestu českého prezidenta do jižních Čech. Po zprávě, že Pavel chce s tamními starosty „probrat turistiku a její přijatelnou míru“, si komentátor začal představovat Pavla, jak „kontroluje rajóny“ a dohlíží na čistotu záchodků v jihočeských kempech. Ještě větší překvapení však pro komentátora přichystal ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). „Pionýr s kornoutem bruselskejch hranolků,“ neudržel se Holec, když viděl, co ministr spáchal v zahraničí tentokrát.

Lampasák kontroluje rajóny... Holec se neudržel u prezidentova výletu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Petr Holec

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí
Komentátor Petr Holec ve svém živě vysílaném pořadu na kanálu Xaver Live ve středu líčil, jak jej donedávna tížily obavy o českého prezidenta Petra Pavla. „Už jsem se začal strachovat, kam zmizel prezident – žádná motorkářská chlapská vyjížďka za Berndem Posseltem do Bavorska za Sudeťákama, aby jim poděkoval, jak zlepšují vztahy s Českem a makají pro Česko, ani žádná jízda,“ glosoval.

Vyjížďky české hlavy státu také přirovnal k těm, které dříve podnikal ruský prezident Vladimir Putin a poznačil, že v poslední době Pavel již dlouho nepodnikl „něco takového putinovského, jak si on zvyknul“. „Jsou to oba lidé ze silových složek, tak to mají v DNA, v krvi,“ rozebral pak ještě komentátor, proč mají český a ruský prezident některé společné zájmy.

Nakonec se však ticho kolem prezidenta Petra Pavla dle Holce rozplynulo, jelikož prezident se vydal na „spanilou jízdu“ po jižních Čechách, kde zdolal Kleť a plavil se po Lipně. „Já mám velkou radost, že když zdolával Kleť, že ho nechytla jeho pověstná křeč. Jednou to stačilo,“ zaznělo od komentátora. Načež se opětovně navrátil ke srovnání s ruským prezidentem a pravil, že by z toho, jak se Pavel plavil po Lipně, mohlo být „hezký putinovský fotoalbum“. „Znáte to: Putin je na lodičkách a jenom strčí ruku pod hladinu a hned vytáhne nějakou velkou rybu. Nejlíp žraloka.“

Velmi jej pak také zaujalo, že prezident Pavel na jihu Čech popsal, že s tamními starosty „určitě probere turistiku a její přijatelnou míru“. „Já jsem se hned s Petrem Pavlem vrátil do té jeho minulosti vojenské, lampasácké a rozvědčické a toho, jak kontroloval rajóny. Představoval jsem si prezidenta Pavla, jak chodí po těch jihočeských kempech a kontroluje tam záchodky, jestli tam náhodou není nečisto kvůli přemíře turistiky. Hned jak by tam viděl něco špatného, tak by někoho vyvolal a řekl mu: ‚Uklidit!‘ Petr Pavel se prostě vrací do své minulosti. Tomu neutečete,“ pronesl Holec a doplnil, že by ho zajímalo, co v jižních Čechách se starosty prezident vyřeší.

„Já už jsem si prostě na to zvykl, že jakmile už nějaký den neslyším o prezidentu Pavlovi, trošku se mi začínají třást ruce a začínám být nervózní,“ dodal ještě Holec.

Vedle prezidenta ho však vyvedl z míry i český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) a jeho cesta do Bruselu, v jejímž závěru ministr vyznal svou nově nalezenou lásku k belgickým hranolkům, které již v minulosti oslovily i někdejší německou kancléřku Angelu Merkelovou. „Dvoudenní pracovní cestu jsem zakončil belgickými hranolkami. I když jsem v Bruselu poměrně často, k tomuto vyhlášenému stánku, který si mimochodem oblíbila i Angela Merkelová, jsem zamířil poprvé. Stálo to za to! Porce byla obří, a tak jsem se rád podělil s kolegy,“ svěřil se Lipavský v úterý na svém twitteru a vše zdokumentoval i fotografií z místa.

„Vážení, tak tohleto je náš ministr zahraničí. Za prvý mi řekněte, kolik je tomu člověku mentálně let. Já bych viděl, že mu tak doznívá puberta. A kde se v tom malým člověku bere to soudružství,“ komentoval příspěvek Lipavského Holec a označil ho za „pionýra s kornoutem bruselskejch hranolků“.

Záznam celého pořadu můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…