Langšádlová, Fiala, Rakušan. Jména spjatá s krachující školou. Holec se směje

11.12.2022 22:09 | Ze sítí

Soukromá škola, jejíž absolventkou je například ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, je v konkurzu a přišla o akreditaci. Jedná se o Vysokou školu politických a společenských věd, jejíž sídlo bychom v minulosti nalezli v Kutné Hoře. Píše o tom server iDnes.cz. A komentátor Petr Holec neskrývá své pobavení.

Langšádlová, Fiala, Rakušan. Jména spjatá s krachující školou. Holec se směje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Langšádlová, ministryně pro vědu, výzkum a inovace

Kromě Langšádlové je se soukromou vysokou školou spojováno také jméno premiéra Petra Fialy (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Společně s Langšádlovou byli členy Akademické rady této školy. V současné době je dle informací serveru iDnes.cz škola v konkurzu, přišla o akreditaci, dluží za mzdy zaměstnancům, odvody na zdravotním pojištění i za nájemné. 

Insolvenční řízení bylo se vzdělávacím zařízením zahájeno na konci června, na konci září byla škola polána do konkurzu. O akreditaci pak přišla v říjnu. 

„Důvodem pro odnětí akreditace byla skutečnost, že vysoká škola neplnila podmínky udělené akreditace a ani další povinnosti stanovené zákonem,“ uvedl zástupce Národního akreditačního úřadu Jiří Smrčka.

O tom, že absolventkou této školy je ministryně Langšádlová, informoval v minulosti týdeník Hrot. Členové akademické rady však podle týdeníku o špatné ekonomické situaci údajně nevěděli.

„Soukromá Vysoká škola politických a společenských věd je v konkurzu a přišla o akreditaci. Dluží za mzdy, odvody na zdravotní pojištění i za nájemné. Její absolventkou je ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, která se stala i členkou Akademické rady školy. Jako další z členů je uveden i premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan. Ať žije premiér LLM! Jsme v dobrých rukách, změna je supr věc,“ zmínil k tomu na twitteru komentátor Petr Holec. 

„Vláda změny a její mystické personální obsazení,“ zareagoval následně poslanec Martin Kolovratník (ANO).

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …